La editia cu numarul 24 a concursului national „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor” au participat cu lucrari de desen, pictura si grafica 742 de elevi de la scoli primare, gimnazii si licee din tara, un numar aproape dublu fata de anul trecut. Juriul, alcatuit din persoane de specialitate, a selectat intr-o prima faza 108 dintre ele, dupa care a decis sa fie premiate 43 de catre COSR, prin Academia Olimpica Romana (condusa de Laura Badea, campioana olimpica din 1996, de la Atlanta, la floreta), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

Premiantii, veniti la Sala Amfiteatru, de la sediul COSR, erau din Bucuresti, 11 la numar, Botosani, 5, Craiova, 5, Deva, Galati, Tg. Jiu, Piatra Neamt, Giurgiu, Tulcea, Constanta, Timisoara, Tg. Mures si Vaslui. Majoritatea, insotiti de profesorii de specialitate, care aveau sa primeasca distinctii separate de la organizatori.
Ca de obicei, au fost alesi sa le ofere premiile medaliati olimpici, acum venindu-le randul campioanelor Georgeta Andrunache, Alina Dumitru si vicecampioanei Violeta Beclea-Szekely. Carora li s-a alaturat vicecampioana mondiala cu nationala de handbal feminin Narcisa Lecusanu, Secretar de Stat in MTS.
Premieri pigmentate cu momente muzicale oferite de copii de la Scoala Gimnaziala de Muzica „Iosif Sava” din Capitala. Au fost oferite premii utile pentru categoriile de varsta 6-10, 11-14 si 15-18 ani. De la premiile speciale pentru fantezie si culoare, actualitate sau combinatie imagistica acordate unor elevi de la Scoala Gimnaziala de Arte numarul 4 Bucuresti, Colegiul National de Arte „Regina Maria” din Constanta, Palatul Copiilor din Alexandria, la premiile I, II, III si cate zece mentiuni pentru colegii lor de generatii din diverse zone ale tarii.
Nu puteau fi uitate cadrele didactice care i-au descoperit si indrumat spre pictura inspirata din Jocurile Olimpice, premiate de catre organizatori. La final, premiantii si sustinatorii din sala au fost invitati sa vizioneze lucrarile expuse la Muzeul Sportului de la etajul 1 al sediului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
Peste exact o saptamana va avea loc premierea celor mai bune lucrari literare trimise pentru concursul national „Un trofeu numit fair-play”, organizat tot de Academia Olimpica Romana si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
Galerie Foto: Paco PAMFIL