Dupa micii pictori premiati de Academia Olimpica Romana in urma cu o saptamana a venit randul colegilor de generatie care indragesc poezia, proza, reportajul sa plece acasa cu lauri. Cei 435 de copii participanti la concursul national „Un trofeu numit fair-play” s-au inspirat, la randul lor, din Jocurile Olimpice. Juriul, prezidat de Mina Rusu, Inspector General de limba romana la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, s-a oprit asupra celor mai bune lucrari trimise de elevi pe categoriile de varsta 7-10, 11-14 si 15-18 ani.

Au fost premii 1, 2, 3 si cate cinci mentiuni, la care s-a adaugat un premiu special acordat unui elev legitimat la o asociatie sportiva. Distinctie cucerita la categoria poezie, 15-18 ani, de Irina Maria Georgescu, de la scoala gimnaziala „Traian” din Craiova.

Personalitati din lumea sportului au fost invitate sa ofere distinctiile constand in carti si o diploma. Cvintupla campioana olimpica la canotaj, Georgeta Andrunache, a fost urmata pe scena salii Amfiteatru de Violeta Beclea Szekely si Ionela Tirlea, medaliate la Jocurile Olimpice de Vara de la Sydney, respectiv Atena si de Dorin Alupei, triplu medaliat mondial la canotaj. Care si-au indeplinit rolul, premiindu-i pe talentatii copii din Bucuresti si din judetele Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Constanta, Dambovita, Dolj, Hunedoara, Teleorman, Timis,  Tulcea, Salaj, Vaslui.
Cele mai multe trofee, noua, au revenit celor de la Scoala Gimnaziala 197 din Capitala. Au fost premiati si profesorii indrumatori ai acestor copii deosebiti.
Numerosii spectatori, copii, parinti, cadre didactice i-au aplaudat si pe elevii scolii Gimnaziale de Muzica numarul 1 „Iosif Sava” din Bucuresti pentru superbele momente muzicale care au completat acest eveniment reusit.
Foto: Paco PAMFIL