Joline Persson Planefors, de origine suedeza, nascuta in 1990, este multipla campioana europeana

Podiumul IBIBO 2016: Joline Persson Planefors (Suedia), Paul Moor (UK), George Stefanidis (Grecia)
IBIBO 2016 a oferit cele mai mari premii de pana acum: 27.000 de euro

joline-persson-planefors_nr-1-ibibo2016A saptea editie a Turneului International de Bowling in sistem open din Romania IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO) 2016 s-a incheiat cu o premiera. Jucatoarea din Suedia Joline Persson Planefors a castigat competitia, reusind sa il invinga pe prinicipalul favorit al turneului, cel mai titrat jucator din turul ETBF, Paul Moor, care s-a clasat pe pozitia secunda.

Ambii jucatori sunt prezenti in premiera la un turneu de bowling din Romania. Locul al treilea a fost ocupat de jucatorul din Grecia George Stefanidis.

Joline Persson Planefors este nascuta in 1990 si este jucatoare profesionista de bowling, membra a echipei nationale din Suedia, multipla campioana europeana. In prezent, Joline ocupa locul al treilea in clasamentul European Bowling Tour Women, in functie de numarul de puncte acumulate de la inceputul anului.
In finala de la Bucuresti, Joline s-a impus cu 221+8 puncte si a obtinut un premiu in valoare de 3.500 de euro. Fondul total de premiere din acest an a fost de 27.000 de euro, cea mai mare valoare de pana acum.

Romanii cu cel mai bun parcurs in competitie au fost Cristian Calagiu si Victor Dumitrascu, ocupand locurile 11, respectiv 12. Geanina Dumitrascu este jucatoarea de origine romana cu cel mai bun parcurs in competitie, ocupanta locului 28 in clasamentul general.

„Turneul International de Bowling a reunit anul acesta la Bucuresti nume importante din randul jucatorilor profesionisti din intreaga lume, fapt care a garantat spectacolul pe pistele celei de-a saptea editii a IBIBO. Am avut o competitie cu un nivel tehnic ridicat, impus si de caracterul imprevizibil a ungerii pistelor din acest an, care i-a pus in dificultate si pe cei mai buni jucatori.
Joline ne-a oferit, fara indoiala, cea mai frumoasa surpriza a editiei, prin castigarea turneului, ea devenind prima femeie care se impune in finala IBIBO,” declara Marius Briciu, director IDM Club si managerul echipei de organizare a IBIBO 2016.

podium-ibibio-2016A saptea editie a singurului turneu international de bowling in sistem open din Romania s-a desfasurat in perioda 08-16 octombrie la IDM Club din Bucuresti sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) si European Tenpin Bowling Federation (ETBF). In cadrul competitiei au participat jucatori profesionisti si amatori din 15 tari.

Anul acesta, Storm, lider mondial pe piata producatorilor de echipamente dedicate jucatorilor de bowling si partener al IBIBO 2016 a lansat in premiera, in preajma turneului, noile sale modele de bile, Phaze II si Street fight.

Articol si foto furnizate de Diana Drinceanu, PR Consultant, SmartPoint