Dupa ceva mai bine de 10 ani petrecuti in fotbal, JB-ul, adica Jiji Becali, a ajuns la concluzia ca e dat naibii, cand vine vorba de fotbal. Culmea este ca personajul in sine, nu se pricepe de nici un fel la sport in general, poate doar la un sport anume.

steaua-sparta-17MM, Mihai Stoica, adica “manajerul”, mana dreapta a JB-ului, este la fel de priceput, doar ca are ceva mai multi ani in “fenomen”. MR-ul, adica antrenorasul Laurentiu Reghecampf sau mai cunoscut, “Manelistu’ Reghe”, sta si el alaturi de cei doi fosti colegi de puscarie. Nici unul, indiferent de nume, educatie sau experienta nu au legatura cu fotbalul, pentru ca fotbalul este din ce in ce mai complex si statutul de antrenor sau manager necesita mult mai multe abilitati si cunostinte, decat au fiecare dintre cei trei sau toti trei la un loc.

Este foarte greu, aproape imposibil, sa faci diferente intre ei, deoarece comportamentul este acelasi, indiferent de cum il cheama pe unul sau altul. Fara sa iasa in evidenta cumva din punct de vedere al culturii, cei trei stau pe tronul unde alta data stateau nume grele ale sportului romanesc, trasformand clubul din Ghencea in cel mai important club european, la sporturi de echipe, fiind, la acea vreme, singurul club castigator de Cupa Campionilor, atat la fotbal, cat si la handbal.

steaua-sparta-18Nume grele ale sportului romanesc, precum Gatu, Stanga, Birtalan, Jenei, Boloni, Lacatus, ca sa amintesc doar cateva, au transformat Steaua anilor ‘80, intr-un fenomen si dupa 4 ani de prestatii exceptionale, ’86-‘90, in Cupa Campionilor la fotbal, echipa a fost introdusa in cel mai popular joc pe pc, in randul microbistilor, jocul FIFA, ca fiind un standard de joc foarte ridicat. Dupa mai bine de 15 ani, dupa 2000, cluburile spaniole, Real si Barca, au reusit la randul lor “dubla”, catalanii reusind chiar “tripla” obtinand trofeul suprem si la baschet. Cu toate acestea, in acest moment clubul se zbate in mizerie si din marea echipa ’86-’90 n-a mai ramas nimic.

Trist este faptul ca aceste personaje care se cred urmasii acelor uriasi sportivi, nu au nimic in comun cu sportul, cu cultura, educatia si instruirea de stelist, dar au imbracat in schimb aroganta celor care, din prostie sau noroc , au devenit peste noapte privilegiati.