Cei 120 de membri cu drept de vot au votat marti 15 noiembrie la sala „Amfiteatru” de la Casa Olimpica noul presedinte al COSR, cei doi vicepresedinti si membrii Comitetului Executiv.

Intrucat reprezentantii federatiilor au avut dreptul la un anumit numar de voturi cuprinse intre 1 si 4, in functie de participarile la ultimele sase editii ale Jocurilor Olimpice sau de alte criterii stabilite de ani buni de COSR, cifra totala a fost de 196. Mihai Covaliu a primit 128 de voturi, iar Gabriela Szabo 68.

15036642_375889742746543_1219631560398747749_nNumerosii reprezentanti ai mass-media au fost nevoiti sa astepte confirmarea rezultatelor mai bine de sase ore. Nu pe hol, ci pe scari, conform deciziei fostului Comitet Executiv. Fara nicio informatie din sala, desi, dupa executarea votului, majoritatea au iesit pe hol la o cafea si o gustare. Parca erau intelesi, nimeni nu a vrut sa ofere principala informatie asteptata de jurnalisti in privinta castigatorului functiei de presedinte.
Am aflat ca Ana Pascu a primit Colanul de Aur, din partea COSR, pentru intreaga activitatea desfasurata. Am felicitat-o, iar domnia sa m-a intrebat zambind: „Doar pentru asta nu si pentru succesul lui Cova (n.a. Covaliu)? L-a anuntat deja Nadia Comaneci din SUA la un post de televiziune de la noi!” Celor din preajma mea nu le venea sa creada si nu voiau sa dea stirea. Pe care aveau s-o afle dupa mai bine de un ceas, cand ziaristii au fost invitati in sala pentru anuntarea rezultatelor de catre Elena Francu, presedintele Comisiei de numarare a voturilor.  Mihai Covaliu a obtinut aproape dublul numarului de voturi, 128, fata de 68 primite de Gabriela Szabo.
slidynews2Vicepresedinti au fost desemnati Alina Camelia Potec, presedintele FR de Natatie si Pentatlon Modern, 151 voturi, Alexandru Dedu, 150, presedintele FR de Handbal, precum si Octavian Morariu, numit de Comitetul International Olimpic.
Ceilalti membri ai Comitetului Executiv al COSR au fost alesi: Irina Deleanu, 143, Sandu Pop, 118, Cristinel Romanescu, 117, Adrian Stoica, 87, la balotaj cu Razvan Parcalabu, 83, la Sporturi olimpice de vara, Gheorghe Visan, la jocuri sportive, Alina Dumitru, 181, Viorica Susanu, 170, Georgeta Andrunache, 164, Doina Melinte, 163, la Personalitati, Puiu Gaspar, 169, Alexandru Halauca, 110, la Sporturi de iarna, Amato Zaharia, la Sporturi neolimpice.
15036515_10207659071976743_7445929576073629597_n
Sursa Foto: Facebook/ Adrian Socaciu

Am consemnat la final si cateva opinii ale lui Mihai Covaliu:

„Aceasta functie deloc usoara reprezinta o mare responsabilitate pentru mine. Pe care o voi exercita cu sprijinul noului secretar general George Boroi, o dovada ca Dinamo si Steaua pot face o echipa la acest nivel. Cu sprijinul celorlalti membri ai Comitetului Executiv, al MTS si al federatiilor vom stabili in cel mai scurt timp masurile de readucere a sportului romanesc in elita mondiala. Vom intreprinde toate diligentele pentru a primi, de asemenea, sprijinul organelor administrative centrale si locale. Atat ca sportiv, antrenor si presedinte de federatie mi-am realizat obiectivele propuse, ceea ce sper sa fac si din noua postura. Sunt deschis dialogului, lucrului in echipa, nu sunt conflictual, sunt capabil sa discut cu toti factorii de decizie si sa decidem ce e mai bun pentru olimpismul romanesc. Voi face tot ce depinde de mine pentru a nu-i dezamagi pe care au fost alaturi de mine, iar Romania sa-si recastige respectul in lume, ajungand in primele 20 de natiuni dupa cativa ani. In privinta relatiei cu mass-media va fi bazata, ca si pana acum , pe respect si corectitudine, cu intrebari si raspunsuri de la sursa., pentru a fi prezentate cu exactitate celor interesati. Nu pot incheia fara a mentiona ca am invatat mult din aceasta confruntare cu Gabriela Szabo. As compara acest moment cu cel de acum 16 ani, de la Sydney, cand n-am stiut ca iau aurul olimpic decat dupa ultima tusa castigata in fata unui adversar foarte puternic. Dupa cateva zile devenea si Gabi campioana olimpica in proba de 5000 metri.”