Obiectivul FRKEA este promovarea in tara a ramurii de sport kali eskrima arnis in cadrul cluburilor de arte martiale, in acest sens organizandu-se stagii de initiere si pregatire a sportivilor , campionate nationale si participarea sportivilor din Lotul National al FRKEA la Campionatele Internationale.

1506904_555799771218183_6044860405982503150_nIn acest sens putem enumera cateva dintre obiectivele FRKEA :

– Participarea la Turneul International de Stick Fighting – kali eskrima arnis in data de 26.02.2017 – Milano , Italia.
– Participarea la Campionatul European de Kali Eskrima Arnis – WEKAF 23.07.2017 – Londra, Marea Britanie.
– Participarea la editia a XV-a Campionatului Mondial de Kali Eskrima Arnis – WEKAF 18-23 Iulie 2018 – Honolulu, Hawai.

 

Probele de competitie sunt foarte complexe imbinand un numar mare de elemente din scoala traditionala a artelor martiale filipineze ceea ce le face foarte atractive si interesante pentru competitori , acestia participand la cel putin 3 – 4 probe dintr-un total de 9 probe :
Traditional Sayaw
Non – Traditional Sayaw
Team Sayaw
First Hit Stick
First Hit Knife
Full Contact Single Stick
Full Contact Double Stick
Full Contact Team
Full Contact Bangkaw

Exercitiile unice ofera un mod rapid si eficient pentru practicanti in dezvoltarea unui accent crescut pe blocare, control si dezarmare, concentrandu-se in principal pe aspecte legate de auto-aparare impotriva atacurilor cu arme albe si nu numai , a unor sentimente de auto-constientizare si dexteritate.

Filozofia acestui sistem sportiv de kali eskrima arnis arata ca cea mai buna aparare este atacul .

Metodele moderne de instruire tind sa puna accentul pe invatarea tehnicilor , pe jocul concentrat cu pozitii joase, cu tactici directe (si de multe ori letale) concepute pentru a pune capat imediat unui atac de orice fel .
picture-133Acest lucru se datoreaza faptului ca practicantii lucreaza permanent cu bastoane de ratan , acestea fiind incluse in antrenamentele de baza in kali eskrima arnis. Bastoanele de ratan tip kali pentru antrenament sunt acoperite cu spuma poliuretanica pentru siguranta , lucrul cu acestea ajutand practicantii sa devina ambidextri , ceea ce face ca emisferele creierului sa lucreze independent.

Lucrul cu bastoanele, armura , casca si manusile ajuta la dezvoltarea simtului de distanta , sincronizare , constientizare spatiala, lucru care se regaseste si in alte sporturi care folosesc un obiect cum ar fi de exemplu baseball sau golf.
In antrenamentele de kali eskrima arnis se invata si se utilizeaza principiile din medicina traditionala filipineza care invata practicantii sa respire corect , sa aiba o tinuta a corpului corecta si care incurajeaza o dieta de baza corespunzatoare.

13603716_1384143728278764_7437555898215878318_o

Beneficii Emotionale
Unul dintre cele mai importante aspecte de formare este cel in beneficiul emotional. In cadrul pregatirii sistemului sportiv de kali eskrima arnis practicantii sunt invatati sa gestioneze si sa solutioneze conflictele , managementul stresului si increderea de sine, acestea putand constitui fundamentul pentru succesul academic, profesional si personal pe tot parcursul vietii lor.

Formarea practicantului de Kali Eskrima Arnis consta in dezvoltarea concentrarii , a disciplinei si a crearii unui sentiment de respect pentru celelalte persoane , care are un impact direct asupra performantelor academice si nu numai in viata de zi cu zi .

Antrenamentele si meditatia ii ajuta sa isi poata controla gandurile si sa devina constienti de corpurile lor.
Competitia are scopul de a verifica obiectivele stabilite , de a construi increderea in sine si sentimentul de realizare propus si nu de a fi o modalitate prin care sportivul sa vada daca este mai bun decat celalalt .

Legaturi Spirituale
Legatura spirituala este la fel de importanta. Practicantii de kali eskrima arnis este important sa inteleaga locul lor in imaginea de ansamblu a Universului. Buna pregatire cu instructori autorizati ii ajuta sa exploreze constiinta de sine si fluxul de Chi (energia vitala), facandu-i mai increzatori in ei .

Date de contact:

Orlando Calina Presedinte FRKEA – Director WEKAF-DOCE PARES Romania E-mail: wekafro@yahoo.com; Telefon : 0734.311.744;  Website: www.wekaf.ro