Semifinala ,,Cupei Regelui” dintre CSA Steaua- CS Dinamo, a dat ocazia spectatorilor prezenti pe terenul central de rugby din Complexul Ghencea, sa asiste la o partida extrem de echilibrata si spectaculoasa.

Tudor Boldor
Tudor Boldor; Sursa foto: http://www.csasteaua.ro/rugbystii-stelisti-in-finala/

Cu ,,15-le” de start lipsit de jucatorii convocati la lotul national, echipa ,,ros-albastra” a fost pusa sub presiune de rivala traditionala. Primii au punctat oaspetii, ulterior cele doua team-uri s-au succedat la conducere. Elevii atrenorului Cristi Petre au dezvoltat ofensiva conducand cu 15-10 in min. 24. Echilibrul a caracterizat confruntarea astfel incat finalul reprizei a consemnat un avantaj minim pentru dinamovisti 20-18. In actul secund stelistii au jucat cu mai multa atentie, punand pe picior gresit defensiva dinamovista si inclinand decisiv balanta victoriei.

Tudor Boldor inscrie un eseu pentru Steaua
Tudor Boldor; http://www.steauarugby.com/ro/Cupa-Regelui-Steaua-in-finala-28112016/

Cu un avans de 10 puncte in min. 60, stelistii au gestionat finalul, permitand dinamovistilor doar un eseu de consolare la ultima faza a meciului. Scorul final a fost 30-27 (15-20) si CSA Steaua isi asigura accesul in finala cu Știinta Remin Baia Mare. Realizatorii formatiei militare au fost: Tudor BOLDOR (2 incercari + 1 transformare), Robert NEAGU (1 eseu) si Quinton CROCKER (1 eseu, 1 transformare, 2 lovituri de pedeapsa).

Vezi http://www.csasteaua.ro/rugbystii-stelisti-in-finala/

In istoria rugby-ului romanesc, tatal lui Tudor, Daniel Boldor a ramas inscris ca fiind cel mai tanar jucator care a debutat intr-un meci al echipei nationale a Romaniei. Se intampla in anul 1988, Daniel avea atunci 19 ani, fiind titularizat pe postul de centru in nationala Romaniei care a invins Italia, pe celebrul stadion San Siro din Milano, cu 12-3 (6-0).

”A fost ceva extraordinar sa joc pe o arena celebra, casa cunoscutelor echipe de fotbal Inter si AC Milan. Am jucat in fata a 20.000 de spectatori, dar am depasit rapid tracul debutului, deoarece pe un teren de rugby m-am simtit mereu ca pestele in apa”, rememoreaza fostul international stelist Daniel BOLDOR.

Acum, fiul sau Tudor, care evolueaza pe post de uvertura si este produs suta la suta al pepinierei steliste, a prins o forma competitionala excelenta. El s-a remarcat prin calitatea jocului, atat in atac cat si in aparare.15179129_322825541434608_8827162501328456999_n

Referitor la acest aspect, Daniel Boldor a declarat pentru www.steauarugby.com:

” Ma bucura aprecierile laudative la adresa lui Tudor, dar, inainte de a fi parinte, deci subiectiv, incerc sa fiu antrenor. Știu ca mai are mult de muncit pana la a ajunge ceea ce solicita greutatea tricoului cu numarul 10. Il pot asigura de sprijinul neconditionat al intregii familii si, recunosc, m-as bucura tare sa predau fiului meu un record pe care il detin de aproape 20 de ani. Important este sa faca acel lucru pe care el il cunoaste cel mai bine, adica sa joace rugby, deoarece are o cariera inainte”.