U Banca Transilvania Cluj-Napoca, lidera detasata a Ligii Nationale de baschet masculin, a castigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Romaniei. De data asta, la Superbet Final Eight Cupa României, organizat in sala Transilvania din Sibiu, dupa ce s-a impus in meciul decisiv cu BC Mures la o diferenta de un singur punct, 79-78 (45-41).

Cele doua echipe s-au calificat in finala in urma victoriilor obtinute in confruntarile cu formatia gazda CSU Sibiu, 78-70 si Steaua CSM Eximbank, 88-75, clujenii, 85-75 cu Phoenix Galati, 81-71 cu campioana en-titre CSM CSU Oradea, muresenii.
Teamul de langa Somes a pierdut primul sfert, 17-19, l-a castigat pe urmatorul, 28-22, a fost intrecut in al treilea, 12-20, reusind sa si-l adjudece pe ultimul, 22-17.
Ultimele sase minute au tinut numerosul public cu rasuflarea taiata. Barro a egalat la 66 pentru clujeni, coechiperii Kuti, Dykes si Moldoveanu au dus scorul la 72-66. Muresenii au preluat initiativa si apoi conducerea pe tabela de marcaj, 76-72, gratie reusitelor lui Andrei, Reed, Lazar si Djappa. Cu 46 de secunde inainte de final era 78-74 in favoarea outsiderilor. Bosniacul Rasic n-a fost de acord, marcand cinci puncte consecutive, ultimele doua cand mai erau cinci secunde de joc efectiv.  La 78-79, Borsa a ratat cosul de trei puncte, iar echipa din Cluj-Napoca a obtinut victoria si trofeul pus in joc.
Rasic, autor a 21 de puncte, avea sa fie desemnat MVP-ul partidei, iar colegul sau Jucan a primit Cupa Romaniei din partea lui Horia Paun, presedintele federatiei. Printre cei remarcati s-au mai aflat Moldoveanu, 16 puncte-11 recuperari, double-double si Dykes, 11.
Vlad Moldoveanu a fost sustinut din tribuna de mama sa, Carmen Tocala, fost Secretar de Stat in MTS. De la invinsi merita mentionati Reed si Martinic, autori a 17, respectiv 11 puncte.
Sambata va avea loc in aceeasi sala All Star Game-ul baschetului romanesc intr-un meci al stelelor ce va opune selectionatele Nord si Sud, ai caror jucatori si antrenori au fost desemnati in urma propunerilor venite din teritoriu.