Florin Florea a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru presedintia Federatiei Romane de Atletism, dupa ce a primit cu 20 de voturi mai multe, 103, fata de 83 obtinute de Traian Badea. Ceilalti candidati au intrunit 27 de voturi, Constantina Dita, 18, Monica Iagar si 9, Mircea Iacoban, Noii vicepresedinti sunt Grigore Ursanu din Iasi, 196 voturi, Bogdan Vasile din Cluj-Napoca, 106, Virgil Preda din Oradea, 96 si Nicolae Curta, 90, din Bucuresti.

Se poate spune ca noul presedinte a preluat stafeta atletismului romanesc de la Sandu Ion, fostul sau coleg in cvartetul de 4×100 al tarii noastre cu ani multi in urma.
Florin Florea a castigat opt titluri nationale de tineret si seniori pe distantele de 60 si 200 metri, a detinut o perioada recordul de sala la 50 metri cu 5,5 secunde, a activat ca atlet la cluburile Ceahlaul Piatra Neamt, Steaua Bucuresti, Armatura Zalau, U Cluj-Napoca. Si-a inceput activitatea profesionala in anul 2000 la Brasov, unde a fost director al CSM, SCM, Corona Brasov si al Directiei Judetene de Sport si Tineret. A raspuns propunerii fostului sau cleg de stafeta, preluand functia de secretar general al FR de Atletism, timp de aproape un an. A revenit la Brasov, dupa care a fost solicitat de noul ministru al Tineretului Sportului, Mihai Dunca pentru functia de consilier.
A intrunit sufragiile reprezentantilor celor 190 de structuri cu drept de vot din teritoriu devenind presedinte al FR de Atletism. La incheierea alegerilor desfasurate la sala „Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului noul sef al atletismului romanesc a declarat:
„Sper sa facem o echipa buna in urmatorii patru ani impreuna cu nume mai vechi sau mai noi din cadrul Consiliului Federal. In primul rand vom rezolva problemele administrative, dupa care ne vom apuca de treaba in colaborare cu antrenorii, conducatorii de cluburi si oficialitatile locale. E nevoie de multa organizare, de implicare. Vreau sa fiu garantul tuturor si sa gasim impreuna cele mai bune solutii. I-am propus doamnei Violeta Beclea Szekely functia de secretar general, dar mi-a comunicat ieri ca nu poate accepta din motive personale. In aceasta situatie l-am ales pentru o perioada de cateva luni pe Augustin Iancu, un bun manager la CSM Ploiesti, un om cu initiativa si idei. Sper sa continue si dupa aceea. Voi propune Consiliului Federal crearea functiei de secretar general adjunct pe care o ocupa Ion Buliga, fostul secretar general. Ma gandesc la o strategie pe urmatorii zece ani, pe care o vom aproba in cadrul Consiliului Federal, pornind de la faptul ca nu sunt mari sperante la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Mi-ar placea s-o avem alaturi si pe Constantina Dita, care are o fundatie dedicata atletismului. Voi merge duminica la evenimentul organizat de ea.”