Federatia Romana de Kali Eskrima Arnis  a participat  la Campionatul European de Kali Eskrima Arnis – WEKAF care s-a desfasurat la Londra in periaoda 21-24 Iulie 2017 de unde s-a intors cu trei rezultate exceptionale, respectiv trei medalii de aur la Padded stick , Full contact 1 stick si Full contact 2 stick , toate rezultatele fiind obtinute de singurul sportiv care a reprezentat Romania Razvan Clocotila. Acesta a fost indrumat si coordonat de catre Antrenorul Emerit al Sportului Maestrul Orlando Calina si Presedinte al Federatiei Romane de Kali Eskrima Arnis .

Vezi si http://sportextrapress.ro/sport/alte-sporturi/arte-martiale/2016/11/27/kali-eskrima-arnis-un-sport-nou-provenit-din-artele-martiale-filipineze

La acest Campionat European au participat cei mai buni 100 de sportivi din 10 tari ale Europei practicanti ai acestui sistem sportiv provenit din artele martiale filipineze .

Dintre tarile participante s-au remarcat nationala Italiei cu un numar de 18 medalii de aur, 8 de argint si 2 de bronz in conditiile in care  nationala Italiei a avut un numar de 15 sportivi, aceasta ocupand locul I pe natiuni. De asemenea s-a remarcat nationala Marii Britanii pe locul al II-lea si nationala Luxemburgului pe locul III in clasamentul pe natiuni .

Romania a ocupat un loc modest pe natiuni, totusi sa nu uitam ca a participat cu un singur sportiv acesta obtinand 3 medalii de aur. Este de inteles de ce am participat cu un singur sportiv (desigur din motive materiale!), costurile fiind asigurate din bugetul personal, aceasta fiind consecinta  faptului ca Federatia Romana de Kali Eskrima Arnis inca nu este bugetata de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Acest lucru va fi posibil incepand cu primavara anului 2018 cand aceasta va deveni de utilitate publica (mult a fost , putin a ramas de asteptat).

Acest sistem sportiv provenit din artele martiale filipineze , kali eskrima arnis , relativ nou  in marea familie a artelor martiale din lume si din Romania,  are un potential ridicat  avand  multi practicanti , aceasta facandu-se simtita prin numarul mare de participanti la campionatele si cupele nationale organizate in Romania de catre Federatia Romana de Kali Eskrima Arnis.

La Londra nu am mers doar sa participam, ci am avut si Congresul directorilor de tara unde s-a stabilit ca urmatorul Turneu International de WEKAF va avea loc in Romania la data de 13-15 octombrie 2017 Bucuresti, unde sunt asteptate sa participe cel putin 10 tari.

Multumim WEKAF –Marea Britanie  pentru buna organizare si desfasurare a Campionatului European unde am intalnit luptatori buni si experimentati din toate tarile participante .
Cu aceasta ocazie am legat prietenii cu antrenorii si sportivii participanti la acest eveniment sperand sa ne intalnim si la urmatoarele evenimente organizate de catre membrii WEKAF din marea familie a WEKAF.

Inca o data am confirmat ca implicarea oamenilor profesionisti din artele martiale nu poate conduce o federatie decat pe calea succesului.

Orlando Calina – Presedinte WEKAF-DOCE PARES Romania
Telefon: 0040734311744
E-mail: wekafro@yahoo.com
Website: www.wekaf.ro

Mai multe detalii referitoare la eveniment veti putea gasi aici :
http://wekaf.ro/evenimente