Nationala de fotbal a Romaniei a reusit a doua victorie in grupa E a preliminariilor pentru Mondialele de anul viitor din Rusia, 1-0 cu Armenia, echipa pe care o invinsese si in deplasare. Rezultat care plaseaza formatia antrenata de Christoph Daum pe locul 4, cu 9 puncte, dupa sapte etape, in urma Poloniei, 16, Muntenegrului si Danemarcei, cate 13 puncte.

27.178 spectatori au urmarit o partida anosta, cu numeroase ratari, dar si momente hazlii, pe fondul interventiilor gresite, indeosebi ale fotbalistilor nostri.
Oaspetii, cu o aparare supraaglomerata, au fost foarte aproape de a inscrie in doua situatii create de Mkhitarian, de la Manchester United, netransate de Barseghian. Sarabanda ratarilor fotbalistilor romani a fost declansata de Chipciu in minutul 2, urmata de Stancu, sapte minute mai tarziu, Andone, lovitura cu capul din careul mic  peste poarta, in minutul 22, din nou Chipciu, apoi Stancu si Benzar. Andone plonjeaza in careu in minutul 35, dar arbitrul croat Ivan Bebek nu se lasa pacalit. Cu sase minute inainte de finalul primei reprize Andone trimite mingea in poarta cu calcaiul, dar golul este anulat corect pe motiv de ofsaid. Mitanul se incheie cu un cartonas galben acordat lui Voskanaian.
A doua repriza va fi mult mai animata, aducand si golul dorit de public, care si-a sustinut favoritii, in pofida evolutiei modeste a multora dintre ei, taxand, in schimb conducerea FRF si pe antrenorul Daum. Simularea lui Stancu din careul advers n-a avut efectul scontat la trei minute de la reluare, dupa care, cel poreclit „motanul”, n-a fost in stare sa marcheze din lovitura de la 11 metri acordata in urma faultului asupra lui Benzar. Era minutul 53, iar peste doua minute a venit eliminarea lui Voskanaian pentru al doilea galben. Urma o superioritate numerica fructificata abia in primul minut al prelungirilor. Precedata de ratariile in serie ale lui Ganea, Andone, Chiriches, Pintilii, Stanciu. Dar si de schimbarile efectuate de cei doi tehnicieni, in ordinea: Koryan, in locul lui Manoyan, Adi Popa in locul lui Chipciu, Adamyan, in locul lui Pizzelli, Ivan, in locul lui Baluta si Maxim, in locul lui Stancu. Sau de cartonasele galbene incasate de Baluta si Pintilii, ultimul urmand sa absenteze de la meciul cu Muntenegru.
„Neamtul” Maxim va reusi sa descatuseze echipa si publicul, inscriind cu calcaiul in minutul 90+1 un gol izbavitor, absolut meritat. Care putea veni mult mai devreme avand in vedere omul in plus.
Echipa tarii noastre a invins, dar n-a convins decat prin Chiriches, Benzar, Tatarusanu si partial Baluta. Urmeaza confruntarea de luni 4 septembrie, de la Podgorica, impotriva Muntenegrului.
Foto: Tudor Panait / SportInImagini.ro