Cea de-a noua editie a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon va avea loc pe 16 septembrie la Clubul Diplomatic din parcul Herastrau. Cea de-a noua editie a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon va avea loc pe 16 septembrie, la Clubul Diplomatic, din parcul Herastrau. La aceasta editie s-au inscris jucatori din Anglia, Franta, Germania, Italia, Liban, Mexic, Emiratele Arabe Unite si Romania.

„Am inceput acest proiect cu gandul la jucatorii incepatori si juniori si ma bucur sa constat ca in timp a devenit o competitie de referinta pe plan local si regional. Acesta este proiectul meu de suflet si sper ca fiecare editie va atrage noi jucatori.Golful ii ajuta pe sportivi sa fie disciplinati si onesti. Jucatorii concureaza, in primul rand, cu ei insisi. Acesta este principalul motiv pentru care golful este practicat de milioane de oameni in lume
Estimarea mea este ca in Romania sunt in jur de 2.500 de jucatori amatori care joca pe terenurile din tara si din Bulgaria. Suntem totusi la inceput in acest sport, cifra este mult sub potentialul nostru, dar sunt increzator ca in 10 ani vom vorbi de alte cifre si alta infrastructura pentru golful din Romania,” a declarant Demis Papillon.

Turneul se joaca pe doua divizii la masculin, HCP (handicap) 0-18 si 19-36, o divizie pentru competitia feminina si o competitie pentru juniori. La competitia din acest an pot participa maximum 48 de sportivi din Romania si din strainatate. Competitia va debuta in dimineata zilei de 16 septembrie si se va pleca in doua serii: la ora 10 si la ora 13. Pe terenul din parcul Herastrau vor lua startul grupe de cate patru jucatori, iar frecventa plecarilor este de zece minute. Cea de-a noua editie a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon se va incheia cu ceremonia de premiere si cu o petrecere organizata la Clubul Diplomatic.

Programul competitiei – editia a noua a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon:
• 8.30 – Inregistrarea participantilor la competitie
• 10.00 – Deschiderea competitiei, divizia A HCP 0-18
• 13.00 – Start pentru divizia B HCP 19 – 36
• 15.00 – Start in competitia juniorilor
• 19.00 – Gala de premiere

Editia din acest an a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon este realizata cu sprijinul partenerilor Protguard, Crama Oprisor si kurtmann.ro.

Intrarea va fi libera pentru vizitatori si acestia vor putea urmari competitia la cupa 1 si la cupa 6.

Editiile anterioare au atras jucatori amatori din mai multe tari din Europa, Asia si America, iar turneul trecut, organizat pentru prima data la Bucuresti, a fost castigat de Nick Eftimie la scor -2 (gross score).

Despre Academia de Golf Demis Papillon

Academia de Golf Demis Papillon este o organizatie non-guvernamentala care militeaza pentru dezvoltarea si popularizarea golfului in Romania. Demis Papillon a fondat in 2009 Academia si vizeaza, pe termen scurt, dezvoltarea jucatorilor de golf in Constanta si Bucuresti, urmarind, pe termen lung, cresterea si formarea jucatorilor de golf din Romania, Bulgaria si Europa de Est. Din 2014, DPGA a devenit partener al cunoscutei scoli de golf Gary Edwin din Australia, scoala care are filiale deschise pe toate continentele lumii. In 2016 Academia de golf Demis Papillon s-a mutat la terenul e golf de la Clubul Diplomatic din Parcul Herastrau in Bucuresti.