În acest weekend s-a desfăşurat Romanian Darts Festival (RDF), eveniment organizat la Hotel Intercontinental, în perioada 22 – 24 ianuarie.

RDF a fost alcătuit din două competiţii, respectiv Romanian International Darts Open (RIDO), aflat la a şasea ediţie şi Romanian Classic Darts Open (RCDO), la a treia ediţie, pr
emiile ridicându-se la suma de 12.500 de euro.

La cele două turnee au participat zeci de concurenţi de top, fiind înscrişi peste 350 de jucători şi jucătoare, important de ştiut fiind faptul că punctele obţinute contează pentru calificarea la Campionatul Mondial de Darts.

Romanian International Darts Open 2016-5

Duminică au avut loc finalele celor două competiţii, după cum urmează:  în ultimul act feminin al Romanian Classic Darts Open, Annette Tillborn s-a impus în faţa Hanei Belobradkova cu scorul de 5-4, iar în finala masculină a aceleiaşi competiţii, semifinalistul campionatului mondial, englezul Jamie Hughes, a avut o prestaţie spectaculoasă cu Alan Bell (6-1), terminând meciul cu o medie pe aruncare de 106 puncte. Romanian International Darts Open 2016-2De asemenea, în finalele Romanian International Darts Open s-au impus Rachel Brooks la feminin (5-3 cu Marjolein Noijens) şi Fabian Roosenbrand la masculin (6-3 în faţa lui Scott Baker).
Cea mai bună clasare a unui jucător român a fost a lui Gabriel Pascaru – locul cinci la RCDO – acesta reuşind să-l elimine pe cel de-al doilea favorit al competiţiei, englezul Darryl Fitton, rezultat care dă speranţe României pentru calificarea primului jucător din ţara noastră la Campionatul Mondial de Darts. De cealaltă parte, româncele au ajuns cel mai departe în optimile de finală, respectiv Andreea Sevici, Mirela Iftode la RCDO) şi Eniko Bejan la RIDO.

 

Romanian International Darts Open 2016-3
Evenimentul s-a desfăşurat sub egida BDO (British Darts Organisation) şi WDF (World Darts Federation), iar filmuleţe cu atmosfera spectaculoasă, specifică acestui sport, sunt disponibile pe pagina Federaţiei Române de Darts

Romanian International Darts Open 2016-18

 

Foto: Tudor Panait