Dupa opt editii de maraton si cinci de semimaraton dedicate diverselor categorii de varsta, Asociatia Bucharest Running Club, condusa de campioana olimpica de canotaj Valeria Racila van Groningen a anuntat lansarea in aceasta primavara a unui eveniment similar dedicat familiilor.

DSC_1550

La conferinta de presa organizata la Sala Vivaldi a hotelului Athenee Palace Hilton au participat reprezentanti ai sponsorilor si partenerilor, alaturi de un important numar de jurnalisti din presa scrisa, online si audiovizuala.

DSC_1544

10k&Family Run isi propune sa devina cea mai mare reuniune sportiva anuala de familie, la care parinti, bunici, copii si nepoti sa gaseasca bucuria de a face miscare impreuna, pe 3 aprilie, parcurgand 2,9 kilometri in jurul Palatului Parlamentului,  intr-o atmosfera distractiva si prietenoasa.
O invitatie transmisa de o persoana autorizata, Franz Weiler, Presedinte Director General UNIQA Asigurari. Care a anuntat ca vor urma in Piata Constitutiei, in aceeasi zi, Kids & Parent Run si Babies Race, completate de activitati sportive si distractive.
DSC_1514
Mihai Panait, editorul Sport Extrapress, alaturi de marea campioana olimpica Valeria Racila
In zilele de 14 si 15 mai va avea loc OMV Petrom Bucharest Half Marathon, iar in primul weekend din octombrie Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Unde sunt asteptati peste 20.000 de alergatori amatori din 50 de tari. Printre acestia se vor afla si cateva sute de angajati ai diverselor corporatii.
Am retinut si alte doua premiere:
stafeta compusa din trei persoane la semimaraton si intrecerea copiilor care nu pot sa mearga, anuntata de Eli Roman, realizatoare de emisiuni la Realitatea TV, mama a unui baietel de trei luni (care a venit la conferinta de presa).
DSC_1520
Federatia Romana de Atletism a mentionat prin alocutiunea secretarului general Ion Buliga ca va sprijini si de aceasta data bunul mers al evenimentelor, prin logistica si arbitri.
Autor articol: Radu Levarda
Foto: Mihai Panait