DSC_0223
Finalizarea lucrarilor de demolare in martie 2017?! Un an de zile sa demolezi o biata constructie?

Udrea declama in 2011 ceva despre o Sala Polivalenta: “Speram sa fie gata anul viitor!”
02 iunie 2011. Stire Mediafax:
http://www.mediafax.ro/sport/patinoarul-flamaropol-va-fi-daramat-in-locul-lui-va-fi-construita-o-sala-polivalenta-8307813
“Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va construi pe amplasamentul patinoarului Flamaropol din apropierea Stadionului National, in parteneriat cu autoritatile Sectorului 2, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Elena Udrea.
„Avem o sala polivalenta de construit in parteneriat cu Sectorul 2, langa Stadionul National, pe amplasamentul patinoarului Flamaropol\”, a spus Udrea.(…)
Potrivit Elenei Udrea, proiectul a intrat in procedura de achizitie in ceea ce priveste studiul de fezabilitate.
„Sala va avea 16.000 de locuri si speram sa fie gata anul viitor”, a afirmat Udrea. Ea a adaugat ca investitia va fi mai mica de 50 milioane euro.”

Halauca credea cu naivitate intr-o demolare ipotetica, dar foarte rapida!
25.08.2014. Stire Digi24: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Patinoarul+Flamaropol+va+fi+demolat+Primaria+va+construi+in+loc+
Primaria Capitalei promite ca va construi cel mai modern patinoar din Romania intr-un an si jumatate, dar de cateva luni nu reuseste nici sa il demoleze pe cel vechi. Trebuie sa selecteze o firma pentru intreg proiectul. Ofertele au fost deschise inca din iunie, dar nici pana acum nu a fost anuntat castigatorul proiectului de 23 de milioane de euro.
Buruieni, gunoaie, usi deschise si hoti care isi vad nestingheriti de treaba. Asta a ramas din patinoarul Mihail Flamaropol din Capitala. Construita in 1952, arena e inchisa de mai bine de doi ani. (…)
„ Acum, dupa ce patinoarul a trecut de la Ministerul Tineretului si Sportului la Primaria Capitalei, sperantele pentru un nou patinoar au renascut. Noua constuctie va fi compusa dintr-un patinoar, o sala multifunctionala, un bazin semiolimpic si un centru de recuperare medicala si va costa 23 de milioane de euro.
Noul patinoar va avea toate facilitatile unei arene ultramoderne si 3.100 de locuri in tribune. (…)
„Cei de la primarie ne-au promis ca in maxim doua luni de zile se apuca de demolarea patinoarului, iar toata lucrarea, dupa promisiunile dansilor… cam un an si jumatate”, a spus Alexandru Halauca.

flamaropol-2
Asa ar arata arena in interior!
flamaropol 1
Asa ar trebui sa arate noul patinoar!

Povesti S.F. cu Astaldi si termene fanteziste de finalizare!
30.iunie.2015. Stire B365.ro
http://www.b365.ro/cand-incep-lucrarile-la-noul-patinoar-olimpic-cu-bazin-de-inot-spa-si-restaurant-panoramic_229776.html#n
Vechiul patinoar „Mihai Flamaropol” va fi demolat in aceasta vara, iar in septembrie vor incepe lucrarile pentru ridicarea noului patinoar olimpic, spun reprezentantii Primariei Capitalei. Pe terenul de pe Bd. Basarabia vor fi construite doua corpuri de cladire independente structural, dar unite printr-un acoperis comun. Primul corp va adaposti patinoarul olimpic cu gradene pentru spectatori, loje VIP si spatii comerciale si de alimentatie publica. In cel de-al doilea corp de cladire va functiona centrul sportiv si de agrement cu bazin semiolimpic, teren de sport, o zona de spa cu terasa exterioara, o cafenea si un restaurant panoramic cu terasa. Lucrarile de constructie vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA – Astaldi Spa si costa 27,8 milioane euro. (…)
Constructia va avea o suprafata totala de 22.600 metri patrati si va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilitati) si peste 120 de locuri de parcare.
Lucrarile de proiectare si executie, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA – Astaldi Spa, costa 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro).
Firma Louis Berger a castigat contractul pentru serviciile de consultanta in acest proiect. Contractul, in valoare de 1,1 milioane lei cu TVA, a fost atribuit pe 27 aprilie 2015.
Termenul de finalizare a lucrarii este sfarsitul anului 2016.

In sfarsit! Patinoarul este demolat! Pucul este la Primaria Capitalei!
29.03.2016. Stire Digi24 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Sport/Alte+sporturi/FLAMAROPOL+PATINOAR+DEMOLARE+NOUA+ARENA
La trei ani de cand a fost inchis din cauza facturilor restante, patinoarul Mihail Flamaropol din Bucuresti este demolat. Arena care-i va lua locul costa 23 de milioane de euro.
Patinoarul Mihail Flamaropol, singurul din Bucuresti, devine istorie. De cateva zile, buldozerele au inceput sa puna la pamant constructia inaugurata in 1952.(…)
Inaugurat in urma cu 64 de ani, singurul patinoar pentru competitii din Bucuresti este acum demolat.(…)
Cele doua firme care au castigat licitatia au la dispozitie un an pentru a demola vechiul patinoar Flamaropol, inca un an pentru a-l construi pe cel nou si alte 12 luni pentru a-l echipa. Asadar, noua arena nu va fi gata mai devreme de primavara lui 2019.
„Contractul in sine va garanta buna executie a lucrarilor. Va fi un patinoar, o sala multifunctionala, care va raspunde standardelor de calitate cerute in zilele noastre”, da asigurari Alexandru Ichim – purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

Deci noul patinoar va fi gata in primavara 2019? Cine garanteza ca nu este si acesta un termen SF? Si cine plateste pentru aceasta intarziere?

In Romania existau acum cativa ani doar sase patinoare de competitie. Doar sase!!

Pe langa cel din Bucuresti mai erau la Gheorgheni (se pare ca si acela este in reconstructie), Brasov, Galati, Sfantu-Gheorghe si in comuna Carta, judetul Harghita.

Extrem de putine patinoare, rusinos de putine patinoare! Intr-o tara care are 6 luni pe an conditii de iarna, este o mare rusine (spunea acelasi lucru si Printul Bazu Cantacuzino, mare pasionat si practicant de hochei, in anii’30) sa dispui de o asemenea jalnica infrastructura, o rusine pe obrazul tuturor celor care au condus sportul romanesc!

Momentan se demoleaza, dar nimeni nu stie exact cand se va termina constructia noului Patinoar „Mihai Flamaropol”. Vom incerca sa aflam cat de curand de la Primaria Capitalei mai multe amanunte. Pentru ca noua, celor de la Sport Extrapress, ne pasa si pentru ca dorim sa iesim de sub zodia nefasta a povestilor SF. 

Si pentru ca vorbim de dezastru sa consemnam rezultatele echipei nationale de hochei inregistrate recent, la finele lunii aprilie, la Zagreb, in Croatia:

Echipa națională de hochei pe gheață a României a pierdut ultimul meci cu Estonia din cadrul Campionatului Mondial pentru Seniori, Divizia I, Grupa B, de la Zagreb, Croația, cu scorul 0-3 (0-0, 0-3, 0-0) și a retrogradat în Divizia II Grupa A. Anterior echipa Romaniei inregistrase pe patinoarul Dom Sportova infrangeri pe linie: cu Marea Britanie, scor 1-6; cu Croația, scor 5-12; cu Lituania, scor 1-5; cu Ucraina (care a si castigat turneul!), scor 1-6. Cinci infrangeri pe linie pentru nationala care candva prin anii’ 75′-’80, cu un Doru Tureanu fenomenal, era in primele 8 natiuni ale lumii.