Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM) are placerea de a va anunta ca in perioada 25-29 mai, la Bazinul ”Tolea Grintescu” din incinta Complexului Sportiv Dinamo, din Bucuresti, va avea loc editia a II a Campionatelor Internationale de inot ale Romaniei.
Numarul sportivilor participanti este in crestere in raport cu listele de start de anul trecut, iar celebra inotatoare maghiara Hosszu Katinka va veni sa isi apere titlul de cea mai buna inotatoare, obtinut la competitia din 2015. Alte nume sonore ale inotului, care vor participa la Campionatele Internationale sunt Nina Rangelova, din Bulgaria, Ahmed Mathlouthi, din Tunisia, ori marea noastra speranta Robert Glinta, inotator deja consacrat in elita mondiala de seniori din 2016.swimming-championships_359-cm-H-228-cm-_2 (2) (1)

La Campionatele Internationale de inot ale Romaniei, editia 2016 vor participa sportivi din 10 tari: Algeria, Tunisia, Bulgaria, Franta, Republica Moldova, Qatar, Ungaria, Serbia, Haiti si, bineinteles, Romania.

ROBERT-GLINTA-FOTO-FACEBOOK
Sursa foto: ROBERT GLINTA-FOTO-FACEBOOK.jpg

FRNPM va alinia la startul Campionatelor Internationale loturile nationale de seniori si juniori ale tarii noastre. De retinut este faptul ca aceasta competitie reprezinta ultima sansa pentru stafeta masculina de 4X100 metri liber masculin, de a indeplini baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Programul competitiei este urmatorul:
Ziua I 25 mai – Reuniunea I start ora 10.00, Reuniunea a II-a start ora 17.00
Ziua a II-a 26 mai – Reuniunea a III-a start ora 10.00, Reuniunea a IV-a start ora 17.00
Ziua a III-a 27 mai – Reuniunea a V-a start ora 10.00, Reuniunea a VI-a start ora 17.00
Ziua a IV-a 28 mai – Reuniunea a VII-a start ora 10.00, Reuniunea a VIII-a start ora 17.00
Ziua a V-a 30 mai – Reuniunea a IX-a start ora 10.00, Reuniunea a X-a start ora 16.00

Festivitatea de deschidere a competitiei va avea loc in ziua de 25 mai, la ora 16.45. Dupa incheierea reuniunii a II-a, Hosszu Katinka va sustine o sesiune de autografe.
Conferinta de presa premergatoare pentru Campionatele Internationale de inot ale Romaniei va avea loc la Hotel Phoenicia, cu incepere de la ora 11.00.

Partenerii FRNPM, in organizarea acestei competitii sunt: Ministerul Tineretului si Sportului, Mercedes Benz, Arena, Campofrio, Adeplast, Mirtha Pools, Bograve, Stejarii Country Club, Isostar, Aqua Carpatica, Caldo Privat Security, Seratel, Renovatio si Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti.