Elizabeta Samara (n. 15 aprilie 1989, Constanța), jucătoare română de tenis de masă de origine aromână, campioană europeană în 2005, 2009, 2011 și 2015, ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Rio.

Presedintele FRTM ( Federatiei Romane de Tenis), Cristi Romanescu, a declarat pe Realitatea.net:
„Aceasta calificare este o consecinta a muncii sustinute si perseverente a intregii echipe a tenisului de masa romanesc, formata din sportivi, antrenori, parteneri si stuff-ul Federatiei. Meritam un moment de bucurie pe care sa-l transformam intr-un moment de glorie!”

elizabetasamara-1434544694
Sursa Foto: http://www.cugetliber.ro/imagini/original/elizabetasamara

Eliza practica tenisul de masa de la varsta de sase ani, parintii ei fiind tot sportivi. In 2015, Elizabeta a luat aurul la Europenele din Rusia, de la Ekaterinburg.

„La inceput, in primele 8-9 zile, nu am realizat ca sunt cea mai buna din Europa. Era un vis de-al meu sa pot sa iau o medalie, indiferent de culoare, bronz, argint, aur, voiam sa iau medalie si…a fost aur.” – a declarat Samara pentru Radio Constanta.

elizabeta-samara-s-a-calificat-in-finala-campionatului-european-de-tenis-de-masa-311256-1
Sursa Foto: http://www.ziuanews.ro/

Este o reala placere sa privesti tenisul de masa cand ai o asemenea sportiva. Ne bucuram tare mult pentru romanii care au asemenea performante si vom tine pumnii stransi pentru o evolutie cat mai buna a Elizavetei la Rio.