Europenele de inot de la Londra au fost dominate de sportivii din Ungaria, care au cucerit 17 medalii, dintre care noua de aur. Dintre reprezentantii tarii noastre, au iesit in evidenta Norbert Trandafir, care a realizat baremul olimpic la 50 metri liber si campionul mondial de juniori de anul trecut, Robert Glinta, calificat in trei finale, plus o semifinala. Robert e calificat la Jocurile Olimpice dupa campionatele lumii.

TRANDAFIR
Sursa Foto: libertatea.ro

Norbert Trandafir, care a implinit 28 de ani in luna februarie, va merge pentru a treia oara consecutiv la Jocurile Olimpice. Inotatorul din Tg. Mures a fost descoperit de antrenorul Francisc Fulop, iar din 2011 se pregateste la Bacau impreuna cu Ovidiu Galeru. Care a fost alaturi de el la Universiada din 2011 de la Shenzhen unde a luat argintul la 100 liber, apoi la intrecerile continentale de la Debrecen, din anul urmator, unde a castigat bronzul in aceeasi proba si acum la Europenele londoneze. A facut parte din stafeta de 4×100 liber, alaturi de Marius Radu, Robert Glinta si Alin Coste, clasandu-se pe un meritoriu loc 6, cu 3:17,08. Luand startul dupa aceea la 50 liber, s-a calificat in finala cu 22,12, echivalent cu baremul olimpic.

La primul concurs important la seniori, Robert Glinta, 19 ani, a imbunatatit recordurile nationale la 100 spate, 53,43, in semifinale si 50 spate, 24,97, in aceeasi faza, clasandu-se dupa aceea pe locul 6, la egalitate cu israelianul Iacov Tumakin, respectiv cu polonezul Tomasz Polenko. A fost aproape de a evolua si in ultimul act la 200 spate.
Ii vom vedea pe amandoi la Internationalele Romaniei, care vor debuta miercuri la bazinul Dinamo, asteptand cu interes, indeosebi, tentativa stafetei de 4×100 liber de a realiza baremul pentru Jocurile Olimpice.