Pe esplanada din fata sediului COSR a avut loc in prima zi de luni din iulie lansarea editiei limitate de autoturisme Renault, inspirata de Jocurile Olimpice de la Rio. Medaliatii tarii noastre la aceasta editie vor fi premiati de COSR si de Renault Romania.renault-cor-e7579179748e8e500f-465-349-2-95-1

Jan Ptacek, General Manager Renault Commerciale Romania a mentionat ca vor primi autoturisme din modelele Kadjar, Captur si Clio toti sportivii delegatiei noastre care vor castiga medalii. In functie de culoarea medaliei, sportivii vor intra in posesia noilor modele. Atentionat de presedintele COSR, Alin Petrache, ca numai echipa feminina de handbal are 14 sportive, reprezentantul Renault Romania a mentionat ca sunt pregatiti sa premieze cat mai multi medaliati, De altfel, editia limitata ce va fi pusa in vanzare de la 4 iulie are 450 de autoturisme.
Raspunzand intrebarilor reprezentantilor mass-media, Alin Petrache a precizat ca sunt pregatiti banii pentru premierea sportivilor si sportivelor care vor urca pe podiumul olimpic. Medaliatii cu aur vor primi o suma dubla, 70.000 de euro, premiere care s-ar putea repeta si in privinta celor care vor cuceri trofee de argint sau bronz.
„Sunt printre cele mai mari sume pe care le poate da o tara de pe continentul nostru” a adaugat seful COSR.
Renault-Olimpic-575x383Am mai aflat ca miercuri, Comitetul Executiv al COSR va decide, impreuna cu conducerea Agentiei Nationale Antidoping, adoptarea hotararilor Agentiei Mondiale WADA privind sportivii dopati cu meldonium. Situatie in care se afla patru atleti si opt canoisti si kaiaciste din tara noastra.