Federatia Europeana de Tir cu Arcul a incredintat forului de specialitate din tara noastra organizarea in premiera a intrecerilor continentale de tineret. Evenimentul, programat in perioada 18-23 iulie, sub inaltul patronaj al Casei Regale, va avea loc pe stadionul bucurestean Dinamo, intrarea fiind libera. De altfel, echipa de fotbal a solicitat Ligii Profesioniste sa joace in deplasare primul meci din noua editie, care va debuta pe 21 iulie, pentru a nu fi nevoita sa evolueze pe alt teren.

tir cu arcul 1
Sursa foto: FR de Tir cu Arcul
Florin Bacinschi, presedintele federatiei, a organizat joi o conferinta de presa la arena din Parcul Dinamo, la care au mai venit Razvan George Dinu, consilier in cadrul MTS si multipla campioana olimpica de canotaj Viorica Susanu, din partea clubului.
Ni s-a comunicat ca vor participa 420 de sportivi, reprezentand 38 de natiuni, la care se vor adauga 120 de oficiali. Printre tarile care vizeaza medalii ar figura Franta, Italia, Ucraina, Rusia, Germania, Marea Britanie, Spania. Mai putin sportivii nostri, care vor fi 23, 12 la arc olimpic si 11 la arc compound.

tir cu arcul 2
Sursa foto: FR de Tir cu Arcul
La deschiderea oficiala de luni 18 iulie, orele 18.00, sunt asteptati doi membri ai conducerii forului european, presedintele Mario Scarzella si secretarul general Tom Dielen, Alteta Sa Regala, Principele Radu, reprezentanti ai conducerilor MTS, COSR, autoritatilor locale, ai mass-media.
Calificarile pe echipe, echipe mixte si la probele individuale se vor derula in primele trei zile, dupa care vor urma meciurile pentru medaliile de bronz, pentru ca finalele pentru aur si argint sa fie sambata 23 iulie.

tir cu arcul 5
Sursa foto: FR de Tir cu Arcul

Iata componenta lotului Romaniei pentru aceste Campionate Europene:

Arc olimpic juniori – Munteanu Alexandru, Banciu Tudor, Stoian Mihail;

Arc olimpic junioare – Ilica Adina, Sbiera Madalina, Gramada Irina;

Arc olimpic cadeti – Frai Cosmin, Rusu Mihai, Trestian Sebastian;

Arc olimpic cadete – Mihalache Adina, Forray Emilia, Fecioru Ilinca;

Arc compound juniori – Rusu Valentin, Kiss Victor, Vatafu Matei;

Arc compound junioare – Ghica Catalina;

Arc compound cadeti – Vlad Teodor, Olaru Dragos, Darasteanu Flavius;

Arc compound cadete – Danilet Anca, Balteanu Vivien, Neagoe Ileana.

Antrenorii de lot sunt:

la arc olimpic – Denes Alexandru, Frai Constantin, Venes Roza,

la arc compound – Danilet Doru, Alexandrescu Cezar, Pusca Gigi.

Componenti ai lotului olimpic de seniori vor oferi luni, celor interesati, lectii gratuite de initiere in acest sport.