Dupa prima zi a Campionatelor Europene de tir cu arcul tineret de la Bucuresti se poate spune ca  sportivii romani au avut o comportare peste asteptari. Avem trei calificari in sferturi si ceva mai multe in faza optimilor.

Prima zi de competitie in cadrul Campionatului European de Tir cu Arcul pentru Tineret, intrecere desfasurata pe Stadionul Dinamo din Capitala, a programat marti 19 iulie rundele de calificare in probele de arc olimpic si arc compound pentru cele doua categorii de varsta: cadeti – pana la 17 ani si juniori – varste cuprinse intre 18 si 20 de ani.

La arc compound, echipa de baieti a ocupat locul 5, la cadeti, cea de fete a incheiat pe 6, iar echipa mixta s-a clasat pe 8, toate trei urmand sa evolueze in sferturi. Unde baietii si echipa mixta vor intalni Rusia, iar fetele vor avea ca adversara Italia.
Echipele de cadeti au evoluat bine si la arc olimpic, unde au promovat in optimi, de pe pozitia 12, fetele, iar de pe 16, baietii. Faza in care se vor duela cu Marea Britanie, respectiv, Rusia.
Juniorii au promovat, la randul lor, in optimi, la aceasta proba, dupa ce s-au clasat pe 10, fetele si pe 15, baietii si vor incerca sa se impuna in confruntarile cu Ucraina, respectiv Olanda.
La arc compound juniorii continua faza eliminatorie la baieti si echipe mixte impotriva Ucrainei si Slovaciei.
La arc olimpic individual s-au calificat pe tabloul de 24 juniorii  Tudor Banciu, Malina Sbiera, Adina Ilica si Irina Gramada, iar Valentin Rusu a ajuns in primii 16 la arc compound.
Va reamintim ca in cadrul Campionatelor Europene de Tir de la Bucuresti este disponibil pe teren semnal WiFi prin intermediul caruia vor putea fi accesate in timp real rezultatele din competitie: Live Info System.
Federatia Romana de Tir cu Arcul va ofera mai multe informatii pe site-ul sau oficial: http://romanian-archery.ro/results/
Iar transmisiunea directa a sesiunii de concurs de miercuri (finalele pe echipe) poate fi urmarita accesand urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=ba8fqf8coTk (ora 09.00) si https://www.youtube.com/watch?v=QCvqCW112zs (ora 15.00).
Sursa foto: site-ul oficial www.dutchtarget.com