S-a incheiat si a 3-a zi de competitie in cadrul Campionatului European de Tir cu Arcul pentru Tineret, de pe Stadionul Dinamo din Capitala, cu primele medalii acordate in probele pe echipe mixte la arc olimpic si la arc compound pentru cele doua categorii de varsta: cadeti – pana la 17 ani si juniori – varste cuprinse intre 18 si 20 de ani.

Vestea buna pentru noi este ca avem doi sportivi calificati in optimile de finala, faza a competitiei in care vor evolua in cursul zilei de vineri. In primul tur al probei de arc olimpic cadete, Adina Mihalache legitimata la CS Stiinta Bacau a trecut de Ozay Gasimova din Ayerbaidjan cu 6-0 si s-a calificat in optimi, acolo unde va evolua in fata ibericei Monica Galisteo, a doua favorita a probei.
In concursul de arc compound la juniori, Valentin Rusu de la CSS Unirea Iasi va evolua si el in optimile de finala cu Daniel Foley din Irlanda. Sportivul nostru a stabilit insa pana acum in competitie un nou record national la aceasta categorie de varsta cu 688 de puncte.

In programul zilei de joi, la Campionatele Europene de Tir cu Arcul de la Bucuresti, s-au acordat si primele medalii in probele pe echipe mixte la arc olimpic si la arc compound. Iata cum au aratat ierarhiile finale:
– la arc olimpic juniori:1. Turcia, 2. Germania, 3. Rusia
– la arc olimpic cadeti: 1. Rusia, 2. Spania, 2. Italia
– la arc compound juniori: 1. Turcia, 2. Italia, 3. Estonia
– la arc compound cadeti: 1. Rusia, 2. Turcia, 3. Danemarca

Sursa foto – siteul oficial www.dutchtarget.com