COSR a anuntat ca echipa olimpica a Romaniei va pleca in zece etape la Rio de Janeiro, incepand din penultima duminica a lunii lui Cuptor. Vor face deplasarea 97 de sportivi si sapte rezerve, care vor participa la 15 discipline, in perioada 6-21 august.

www.facebook.com/alinpetrache.ro/
www.facebook.com/alinpetrache.ro/
Primii care au decolat in cursul diminetii au fost spadasinele Ana Maria Branza Popescu, Simona Pop, Simona Gherman, sabrerul Tiberiu Dolniceanu, floretista Malina Calugareanu, pugilistul Mihai Nistor, judoka Daniel Natea, inotatorii Robert Glinta, Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir, atletul Mihai Donisan, care va concura la saritura in inaltime, rezerva Loredana Dinu, la spada si judoka Mircea Croitoru, partener de antrenament al lui Daniel Natea. Insotiti, fireste, de antrenori.
Miercuri va veni randul celor de la tenis de masa, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Adrian Crisan.
Vor urma a doua zi gimnastii Marian Dragulescu, Andrei Muntean si Catalina Ponor, cele cinci echipaje de canotaj si ciclistul Serghei Tvetcov.

/www.facebook.com/www.romgym.ro
www.facebook.com/www.romgym.ro
In prima zi a lunii august vor urca in avion tiristul Alin Moldoveanu, luptatorii, judoka Andreea Chitu si Corina Caprioriu, echipa feminina de handbal.
Ceilalti vor pleca in zilele de 2, 6, 7, 8, 9 si 12 august, ultima fiind Ana Luiza Filiorianu, care va concura la gimnastica ritmica.
Alin Petrache, presedintele COSR, a declarat ca, in urma discutiilor cu conducerile federatiilor, spera in obtinerea a 6-8 medalii, poate chiar 9. 
Hai Romania!