Marina Eforie va fi gazda ultimei etape din cadrul celei mai mari competitii de sailing din Romania: Romania Cup 2016. Astfel, in perioada 26 – 28 august 2016, va avea loc Regata Callatis un eveniment de avengura in lumea yachtingului, contand ca a doua si ultima etapa a Trofeului Black Sea Sailing, editia a V-a. Regatta Callatis este organizata de Asociatia Black Sea Sailing in parteneriat cu Clubul Sportiv Black Sea Competition, cu sprijinul Marinei Eforie si Sail Adventures.

poster CALLATISTrofeul Black Sea Sailing, organizat de Asociatia Black Sea Sailing, se afla la a 5-a editie si este compus din 2 etape * Regatta Internationala Poseidon- Balchik (8 – 11 iunie) si *Regatta Callatis (26 – 28 august). Acestea, impreuna cu alte 3 etape – Regatta Regina Maria (24 – 26 iunie), Regatta Life Harbour (22 – 24 iulie) si Regatta Bricul Mircea (12 – 14 august) – formeaza Romania Cup 2016 organizata in parteneriat cu Life Harbour Limanu.

Astfel, in perioada 26 – 28 august 2016, pentru trei zile, Marina Eforie, din localitatea Eforie Nord, devine locul de intalnire al pasionatilor de yachting din Romania. Mai mult, Regatta Callatis se bucura de participare internationala din partea impatimitilor acestui sport.

La linia de start sunt asteptate aproximativ 40 de yachturi cu vele si peste 250 de performeri. Competitia se desfasoara conform prescriptiilor ISAF (International Sailing Federation) si ORC (Offshore Racing Congress), ambarcatiunile fiind impartite in doua clase: Racer si Cruiser.

Competitia va debuta vineri, 26 august 2016, in Marina Eforie unde, pe parcursul serii, echipajele sunt asteptate sa participe la la sedinta tehnica.

poseidon_2016Regatta Callatis 2016 va fi compusa din curse offshore si inshore. Startul primei curse se va da sambata, 27 august 2016, in jurul orei 10.30. Prima zi de competitie se va incheia cu o petrecere in Marina Eforie, un prilej de socializare a concurentilor, dar si de relaxare si distractie. Competitia va continua duminica, 28 august 2016. Concurentii vor avea astfel posibilitatea sa isi completeze punctajul necesar in departajarea finala.

Astfel, in perioada 28 – 30 august 2015, echipajele care au concurat la cele doua clase: Racer si Cruiser, se vor intrece pentru un loc cat mai bun in clasament. Pana in prezent, primele trei locuri sunt ocupate de echipajele: Incognito (locul 1), Simina (locul 2) si Scorpio (locul 3) la clasa Racer si Loreley (locul 1), Getika (locul 2) si Constantza (locul 3) la clasa Cruiser.

La finalul celor trei zile dedicate competitiei sportive vor fi desemnati castigatorii Regattei Callatis 2016, castigatorii Trofeului Black Sea Sailing, editia a V-a, dar vom afla si cine sunt marii castigatori ai Romania Cup 2016 la yachting.

Important

Jurnalistii care doresc sa asiste la eveniment pot confirma participarea pe adresele de e-mail: office@marina-eforie.ro sau blackseasailing@gmail.com