Marina Eforie a gazduit, la finalul saptamanii ce tocmai a trecut, ultima etapa din cadrul celei mai mari competitii de sailing din Romania: Romania Cup 2016. La startul evenimentului s-au aliniat 28 de veliere. Ieri, au fost desemnati castigatorii Regattei Callatis 2016, ai Trofeului Black Sea Sailing, editia a V-a si ai Romania Cup, editia a IV-a, clasele Cruiser si Racer.

premiere 2Regatta Callatis 2016, ultima etapa din cadrul celei mai mai competitii de sailing din Romania – Romania Cup, dar si a doua si ultima etapa din cadrul Trofeului Back Sea Sailing, singurul trofeu de yachting din Romania, a adunat la start aproximativ 240 de performeri din yachtingul romanesc.

premiereRegatta Callatis s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, 27 si 28 august 2016, contand ca a doua si ultima etapa a Trofeului Black Sea Sailing, editia a V-a. Regatta Callatis este organizata de Asociatia Black Sea Sailing in parteneriat cu Clubul Sportiv Black Sea Competition, cu sprijinul Marinei Eforie si Sail Adventures. La finalul evenimentului in care pasiunea pentru sailing s-a imbinat cu efortul, entuziasmul si emotia competitiei, au fost desemnate echipajele castigatoare. Astfel, la clasa Racer podiumul a fost ocupat de echpajele: Simina- locul I, Incognito – locul II si Alexandra – locul III. La clasa Cruiser, premiantii au fost: Hope – locul I, Loreley – locul II si Getika – locul III.

ziua 2Trofeul Black Sea Sailing 2016 a fost organizat pentru al V-lea an consecutiv de Asociatia Black Sea Sailing. Acesta este singurul trofeu de yachting din Romania si este compus din 2 etape * Regatta Internationala Poseidon- Balchik (8 – 11 iunie) si *Regatta Callatis (26 – 28 august).

La finalul celor doua etape ale Trofeului Black Sea Sailing, la clasa Racer, locul I a fost ocupat de echipajul Incognito, urmat de Simina si pe locul III – Scorpio, iar la clasa Cruiser, fruntas a fost echipajul Loreley, locul II a fost ocupat de echipajul Getika, iar pe locu III s-a clasat echipajul ambarcatiunii Santa Maria. Castigatorii acestei editii a Trofeului Black Sea Sailing au primit, pe langa cupe, medalii si diplome, o reducere de 75 % (locul I), 50% (locul II) si 25% (locul III) din valoarea contractului de cheiaj in Marina Eforie, pentru un an de zile.

Cele doua etape ale Trofeului Black Sea Sailing 2016, impreuna cu alte 3 etape – Regatta Regina Maria (24 – 26 iunie), Regatta Life Harbour (22 – 24 iulie) si Regatta Bricul Mircea (12 – 14 august) – au format impreuna Romania Cup 2016, editia a IV-a, organizata in parteneriat cu Life Harbour Limanu.

Trofeul Black Sea Sailing a debutat in 2012, iar de la an la an acesta a adunat din ce in ce mai multi pasionati ai sportului cu vele. Un an mai tarziu, in vara anului 2013 au fost puse bazele celei mai mari competitii de regatte din tara – Romania Cup. Iar acum, cand cea de-a IV-a editie a ajuns la final, pasionatii sportului cu vele pot spune ca simt mereu vantul care-I aduce impreuna sub acelasi nume: Romania Cup.

An de an, numarul velistilor a crescut, iar regatele s-au bucurat de prezente record si de colaborari de renume international, un exemplu in acest sens fiind Regatta Internationala Poseidon-Kaliakria Cup 2014, dar si Regatta Internationala Poseidon – Balchik 2016, printre cele mai mari evenimente sportive de yachturi cu vele organizate pana acum pe litoralul vestic al Marii Negre.

Tot in acest final de saptamana au fost desemnate cele mai bune echipaje de yachting din Romania – medaliatii Romania Cup 2016. Membrii echipajului Incognito au urcat pe locul I, pe locul II s-a situat echipajul Simina si locul III este ocupat de echipajul Scorpio, la clara Racer, iar la clasa Cruiser pe locul I se afla echipajul Loreley, locul II – echipajul Getika, iar pe locul III – echipajul Santa Maria.