Intre 7-18 septembrie au loc la Rio de Janeiro (Brazilia) Jocurile Paralimpice 2016, iar Romania deja a obtinut o medalie: bronz la judo!

Aceasta medalie a Romaniei a fost castigata de Alex Bologa, nevazator, in varsta de 20 de ani. Tanarul clujean l-a invins pe uruguayanul, Henry Borges, la categoria 60 de kg. Ambitiosul roman face judo de doar patru ani, rezultatele sale fiind cu adevarat deosebite.

14249793_545990352261998_1556405279453388957_oAlex, a trecut in primul meci de coreanul Min-Ja Lee, in al doilea, de algerianul Noura Mouloud, in semifinale a fost invins de japonezul Hiroso Makoto, pentru ca mai apoi, sa castige medalia contra lui Henry Borges. Acest meci pentru bronz a durat foarte putin, doar 19 secunde, romanul intrand in meci, hotarat, dornic de victorie.

Alex Bologa a plecat cu mare incredere in fortele proprii la Rio, crezand in obtinerea unei medalii:

„Pentru mine participarea la Jocurile Paralimpice reprezinta o mandrie, un vis care s-a indeplinit. Voi incerca sa ma bat cat mai bine, sa fac meciuri cat mai bune. Daca voi face acest lucru, cu siguranta voi ajunge pe podium.”, au fost cateva cuvinte ale romanului, conform transilvaniareporter.ro.

Lotul sportivilor romani prezenti la Jocurile Paralimpice, Rio 2016 este urmatorul: Hriscu Florentina (disc), Cojoc Florin (saritura la inaltime); Lulea Mihaela, Serban Iulian (canoe); Novak Eduard, Olah Attila (ciclism); Bologa Alexandru (judo); Ciorap Naomi, Ciorap Samuel, (inot); Makszin Dacian, Simion Bobi (tenis de masa).

Sursa Foto: www.facebook.com/AndreeaChituJudoRomaniaOfficialPage