Constructia patinoarului din Otopeni, singurul patinoar de la momentul curent din Bucuresti realizat 100% in urma unei investitii private, sustinut de domnul Ion Tiriac si urmand a fi operat prin Fundatia Ion Tiriac, avand ca scop incurajarea practicarii sportului in randul copiilor, tinerilor si sprijinirea echipelor sportive, se apropie de final, urmand ca acesta sa fie inaugurat oficial in luna octombrie a.c., mai precis, cu precizie nemteasca, pe 15 octombrie 2016.

 

foto-patinoar-otopeni_6-09-16-12Pentru a comunica public stadiul lucrarilor, utilitatea si destinatia finala a amplasamentului, marti, 6 septembrie 2016, in locatia patinoarului – Strada Drumul Garii Odai, Otopeni (se intoarce sub podul de la Aeroportul Henri Coanda, se trece de Tiriac Collection si se face dreapta dupa Hotel Angelo) s-a desfasurat o conferinta de presa. In cadrul evenimentului s-a discutat despre destinatia si utilitatea constructiei, capacitatea si caracteristicile acesteia si motivatia care a stat in spatele initierii acestui proiect, care va fi parte a unui imens Complex Sportiv, intins pe o suprafata de 20 hectare.

La conferinta au participat Ilie Nastase, Bogdan Enoiu, primarul orasului Otopeni – Silviu Constantin Gheorghe, care ofera suport proiectului prin asigurarea infrastructurii de acces si a utilitatilor, Andreea Raducan, antrenorul de patinaj artistic Cornel Gheorghe si Eduard Pana, fost secretar general al federatiei de specialitate, singurul hocheist roman in Hall of Fame..

„Este o investitie mare, domnul Tiriac are cam 120 de hectare aici si complexul sportiv se va intinde pe 20 de hectare. S-a inceput cu patinoarul, iar lucrarile au demarat acum sase saptamani. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde in viitor si la 1.000. Va functiona 11 luni pe an si ii va deservi pe copii si pe toti cei care vor dori sa patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar si sportivii de la patinaj artistic, precum si cluburile profesioniste de hochei. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfarsitul lui septembrie incep probele la gheata. La cateva saptamani de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arena sportiva, facuta de un investitor privat, nu de autoritati. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar in fiecare an se adauga costurile de intretinere”, a spus Bogdan Enoiu, patronul firmei de publicitate McCann

Patinoarul va putea gazdui meciuri oficiale, are o suprafata construita de 4 863 mp, capacitate de 500 de locuri si este realizat conform celor mai recente norme olimpice internationale si conform indicatiilor Federatiei Internationale de Hochei. Accesul publicului si sportivilor de performanta se va face separat, ambele categorii de vizitatori beneficiind de zone de vestiar dedicate, pentru a deservi concomitent cat mai multe persoane – 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi si un vestiar pentru publicul larg. Beneficiaza de o parcare de 70 de locuri, fiind asigurat accesul inclusiv pentru autocare.

„Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreținere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit” a precizat  Bogdan Enoiu.

 

 

Copiilor care vor dori sa se antreneze aici sau sa patineze, in grupuri organizate, li se va pune la dispozitie, pentru inceput, un autocar cu 48 de locuri, urmand ca ulterior numarul autocarelor sa fie suplimentat, in functie de solicitari.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis, o gradinita sportiva, un stadion cu pista de atletism si poate o arena centrala de tenis.

„Complexul mai cuprinde o sala polivalenta de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Incercam sa facem si o arena centrala de tenis pentru BRD Nastase Tiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi si un stadion cu pista de atletism. Apoi si o gradinita sportiva pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima gradinita cu profil sportiv si va avea 50 de locuri. Totul va fi gata in doi-trei ani”

Fostul tenisman Ilie Nastase, mereu alaturi de marele sau partener de dublu, a precizat ca patinoarul va fi folosit de copiii care pana acum se antrenau in mall-urile din Capitala la patinaj artistic si hochei:

„In urma cu doua luni era plantat grau aici, iar acum este prima constructie privata sportiva sustinuta de domnul Tiriac. Este nevoie de astfel de lucruri pentru ca avem nevoie de sanatate si trebuie sa investim in sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii si sportivii care se duceau la mall sau cine stie pe unde pentru a se antrena”

14305266_1245765485456873_261682224346749510_o
Mihai Panait, Editor Sport Extrapress, in vizita pe santierul noului patinoar de la Otopeni.

Foto:

Mihai Panait si Tiriac Holdings prin amabilitatea Drei Ana Paun, Coordonator PR