Antrenorii Daniel Borca si Carlo Zoller au venit cu un grup important de schiori la etapa de Cupa Mondiala de schi role din statiunea italiana Trento Bondone. Paul Pepene a castigat ambele etape, Sara Lorincz Timea a fost a treia, iar Petrica Hogiu a ratat bronzul pentru 8.6 secunde.

Paul Pepene, campion mondial de juniori din 2010 la proba de 30 kilometri urmarire, a demonstrat ca poate fi la fel de bun si in competitiile pe role ale seniorilor. El s-a impus destul de lejer, atat in proba de 9 kilometri clasic, cat si in cea de 11 kilometri liber. In prima i-a devansat cu 40,3 secunde pe reprezentantul gazdelor, Sergio Bonaldi si cu 1:43,3 pe suedezul Robin Norum, iar in urmatoarea pe rusul Evgheni Dementiev cu 49,3 secunde si pe nordicul Norum, cu 52,1.

Nesansa pentru vicecampionul lumii de juniori al probei de 20 kilometri urmarire de acum sase ani, romanul Petrica Hogiu, clasat al patrulea, in prima zi, la 8,6 secunde in urma lui Norum. Duminica avea sa ocupe locul 10.
Si Sara Lorincz Timea a concurat la doua probe, reusind sa se claseze a treia pe distanta de 5 kilometri schiati in stilul clasic si a sasea la 7 kilometri liber, probe la care s-au impus suedeza Sandra Olsson, respectiv rusoaica Olga Mihailova.
In Top ten au mai sosit Darvas Bernadett, a saptea si Kemenes Anna, a zecea, la 5 kilometri clasic.
Tehnicienii nostri i-au mai testat pe Florin Cioanca, Daniel Pripici, Raul Popa si pe juniorii de 17 ani Stefan Cojocaru si Iulian Ababei.
Foto: Daniel Borca