Lotul national de darts al Romaniei a plecat, astazi, in Olanda, unde participa la Cupa Europei, competitie care se desfasoara in perioada 20 – 24 septembrie 2016. Echipa nationala a tarii noastre este reprezentata, la masculin, de Adrian Ifrim, Gabriel Pascaru, Laszlo Kadar si Razvan Negot, fiind coordonata de Vlad Popa, in vreme ce lotul feminin este format din Doriana Elena Epuran, Oana Diana Birsan, Oana Cimpoca si Monica Dan, sub indrumarea Danielei Comeaga. Staff-ul Romaniei este completat de Dragos Dumitrescu, presedintele Federatiei Romane de Darts.

romaniaLa masculin, Romania isi va masura fortele cu Anglia, Cehia si Italia, iar la feminin ne vom duela cu Irlada si Lituania. In ambele cazuri, primele doua clasificate din fiecare grupa se vor califica in faza urmatoare de joc, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al competitiei.Romanian International Darts Open 2016-5

„De la an la an am avut rezultate din ce in ce mai bune in clasamentul general, iar acum ne propunem sa ne clasam in prima jumatate din cele 32 de echipe participante. Cu fiecare competitie prindem mai multa experienta si speram, de ce nu, ca in 2019, cand vom organiza Campionatul Mondial de darts in Romania, sa cucerim o medalie”, a declarat Vlad Popa, vicepresedintele Federatiei Romane de Darts.

Romanian International Darts Open 2016-3Despre Federatia Romana de Darts

Federatia Romana de Darts a fost infiintata in anul 2008 si a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive si recunoasterea ca federatie nationala. In tot acest timp, a introdus in circuitul mondial doua Open-uri internationale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 si urmeaza ca tara noastra sa gazduiasca, in 2019, Campionatului Mondial, dupa ce Federatia Romana de Darts a castigat licitiatia pentru organizarea acestei competitii.

Foto: Tudor Panait