Turneul International de Bowling din Romania IBIBO 2016 asteapta 100 de jucatori straini in competitie

• Participa jucatori din top 10 EBT: Paul Moor, nr. 7 in clasament, aflat in premiera in Romania, si Thomas Larsen, nr. 10
• In competitie sunt inscrisi aproximativ 50 de romani, dintre care 12 fac parte din lotul national largit de bowling
• Premiile puse in joc sunt de 27.000 de euro, cea mai mare valoare de pana acum

IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu international de bowling in sistem open din Romania, desfasurat sub egida World Bowling si European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide competitia la IDM Club Bucuresti, cu 150 de jucatori inscrisi, din 15 tari. Dintre acestia, aproximativ 100 de jucatori sunt straini.

ibibo-2016La cea de-a saptea editie IBIBO, care se desfasoara in intervalul 08 – 16 octombrie 2016, sunt puse in joc premii de peste 27.000 de euro, cea mai mare valoare oferita pana acum.

„Vom asista anul acesta la o editie cu un nivel tehnic extrem de ridicat. Jucatorii inscrisi la IBIBO 2016 sunt foarte tehnici, iar ungerea pistelor, cu un pattern de tip sport, specifica celor mai renumite competitii internationale, este foarte dificila si va creste competitivitatea jocului. Spectacolul este deja o obisnuinta la IBIBO, turneu care mentine Romania pe harta competitiilor profesioniste de bowling. Iar anul acesta, cu atat mai mult, ne asteptam la o competitie exploziva pe pistele singurului turneu international de bowling din Romania, la care participa unii dintre cei mai buni jucatori ai momentului,” spune Marius Briciu, director IDM Club si managerul echipei de organizare a IBIBO 2016.

In turneul din acest an sunt inscrisi numerosi jucatori de top, inclusiv britanicul Paul Moor, aflat pentru prima oara la o competitie din Romania, ocupant al locului sapte in clasamentul European Bowling Tour (EBT). Thomas Larsen, jucator de origine daneza, numarul 10 in clasamentul EBT si ocupantul locului secund la IBIBO 2015, participa si la editia de anul acesta.

ibibo-2016_1Printre cei mai importanti jucatori de bowling inscrisi la turneul IBIBO 2016 sunt si campionii irlandezi Barry Foley si Paul Stott, precum si americanul Christopher Boyd.

Din Romania, si-au anuntat participarea aproximativ 50 de jucatori, dintre care 12 fac parte din lotul national largit de bowling. Favoritii romani in finala din acest an a competitiei sunt Catalin Gheorghe, Marius Balan, Lucian Paraschiv si David Orlanda. Anul trecut, trei romani s-au clasat in primii opt jucatori ai turneului pe pozitiile a sasea, a saptea si a opta, astfel: Lucian Paraschiv, Romeo Gagenoiu, respectiv Victor Dumitrascu.

Castigatorul IBIBO 2016 este premiat pe 16 octombrie, la IDM Club Bucuresti

Turneul international de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are doua categorii de participanti: A (clasa profesionista) si B (clasa semiprofesionista), in functia de media de joc a fiecarui participant. In categoria A sunt prezenti jucatorii cu medii foarte mari (intre 180 si 300 de popice), iar in ceea ce priveste clasa jucatorilor semiprofesionisti, media de joc este de 180 de popice.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminica, 16 octombrie, incepand cu ora 19:30 si va fi transmisa in direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului, care va putea fi urmarit si pe pagina oficiala a competitiei http://idmclub.ro/ibibo/.

Lista partenerilor si sustinatorilor IBIBO 2016 cuprinde urmatoarele companii: Kegel, Sivissidis team, First Advertising. Anul acesta, in preajma competitiei IBIBO 2016, producatorul de bile Storm lanseaza doua modele noi: Phaze II si Street fight.

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generatie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent in IDM Club a fost instalat de reprezentantii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) si aprobat WTBA si ETBF pentru organizarea de competitii internationale.

Mai multe informatii despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open puteti gasi pe pagina oficiala a competitiei: http://idmclub.ro/ibibo/