Echipa nationala de darts a Romaniei a incheiat cea de-a patra participare consecutiva la Campionatul European, obtinand cele mai bune rezultate din istoria tarii noastre. Delegatia Romaniei si-a indeplinit obiectivul in competitia din Olanda, acela de a trece de faza grupelor. Mai exact, selectionata masculina a incheiat Campionatul European pe locul 21 din 32 posibile, in vreme ce echipa de feminin s-a clasat pe pozitia 16-a din cele 26 existente.

selectionata-masculina

La masculin, tara noastra s-a duelat in grupa sa cu Anglia, Cehia si Italia, faza pe care a incheiat-o pe locul doi, fiind surpriza placuta din acel stadiu al competitiei. De cealalta parte, adversarele Romaniei la feminin au fost Lituania si Irlanda, conationalele noastre clasandu-se pe locul secund din grupa lor.selectionata-feminina

Ne bucuram ca ne-am atins obiectivul la aceasta editie de Campionat European, mai ales pentru ca fost o competitie frumoasa, cu rasturnari de situatie. In faza grupelor, cand nimeni nu se mai astepta sa ne revenim, fiind condusi cu 5-0 de Cehia, am reusit sa intoarcem scorul si sa castigam cu 9-7! A fost o editie speciala pentru noi, cu de toate, cu emotii si cu bucurie la final, a declarat Adrian Frim, campionul national la darts.

Intre timp, campionatul national e in plina desfasurare, urmand ca pe 15 octombrie 2016 sa se joace a patra etapa din circuitul intern, in apropiere de Cluj. Concursul va avea loc in Complex Capus, fiind special prin faptul ca este organizat de Cluj Darts Club, la care este legitimat si Adrian Frim, iar valoarea premiilor va depasi 4.800 de lei.