Incepand cu data de 25 noiembrie 2016, comisar-sef de politie Monica Iagar a fost imputernicita pe o perioada de sase luni, prin ordin al ministrului afacerilor interne, sa indeplineasca atributiile postului de presedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti.

monica_iagar-1In varsta de 43 de ani, Monica Iagar a ocupat din 2009 pana in prezent functia de sef Serviciu/Birou coordonare activitati sportive din cadrul Centrului Cultural al MAI, structura subordonata Directiei Informare si Relatii Publice a MAI.

Monica Iagar este una dintre performerele atletismului romanesc, cu rezultate excelente obtinute in proba de saritura in inaltime. Printre cele mai bune rezultate ale sale se numara titlul european in aer liber obtinut la Budapesta (1998), in acelasi an reusind sa cucereasca aurul continental si la competitia indoor – Valencia.

Este detinatoarea recordului national, atat in sala (2,03 m / al saselea rezultat mondial din toate timpurile), cat si in aer liber (2,02 m). Finalista la doua editii ale Jocurilor Olimpice, Sydney 2000 si Atena 2004, si la trei editii ale Campionatelor Mondiale. Locul 4 la Campionatele Mondiale de sala de la Maebashi 1999 si finalista la Campionatele Mondiale de sala de la Lisabona 2001.

Desemnata cea mai valoroasa saritoare in inaltime a anului 1998, de catre revista „Track and Field”. Intre performantele sale se numara si doua medalii obtinute la Campionatele Mondiale Universitare, aur in 1999 si argint in 1997.

Monica Iagar ii succede in functie lui George Cosac, care a indeplinit atributiile postului de presedinte in perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016, acesta urmand sa revina in functia de vicepresedinte al CS Dinamo.

Comunicat Dinamo, Compartimentul de Relatii Publice si Comunicare