Romanii au ridicat tribunele in picioare! Dupa un meci cu Spania ( Flores Martinez – Rodriguez Sema) pornit in defavoarea noastra, Anemaria Gherghel si Florina Chiar si-au revenit si ne-au implinit visul, pas cu pas, cu fiecare serva sau voleu!

mundial_padbol_uruguay_9_de_131Medalia de aur este a noastra! Titlul de campioane mondiale apartine micutelor fete cu suflet mare, si noua, tuturor romanilor!
Anemaria a primit titlul de cea mai buna sportiva ( feminin) a turneului, acelasi titlu pe care l-a castigat, jucand alaturi de Florina,  si la Campionatul Mondial de fotbal-tenis la care au participat in urma cu o saptamana.
La masculin, Romania s-a clasat pe locul IV, echipa formata din Robert Gherghisan si Ionut Balaban fiind eliminata in grupe, dupa fabuloasa victorie asupra Braziliei, de vicecampioana mondiala, tara in care s-a nascut padbolul, Argentina.
A doua echipa la masculin ( Vasile Rafael – Gheorghe Mauro) si-au asigurat accesul in grupe cu o victorie castigata la scor strans cu experimentata echipa a Fratei.
In grupe, in schimb, au facut surpriza competitiei, iar felicitarile pentru prestatia lor nu se mai opresc. Au jucat impotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiasi care au luat aurul si la acest turneu, punandu-i in dificultate, asa cum nici o alta echipa din lume nu a facut-o pana acum. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul si admiratia pe care le-am castigat!
Sportivii nostri au fost aclamati la scena deschisa, fiind, in gluma denumiti si cea mai pasionala echipa, pentru felul in care, din tribune, sportivii s-au incurajat unii pe altii.
Frederico Tavares, antrenorul echipei nationale de padbol, a fost intrebat care este secretul acestui succes:
„Munca, foarte multa munca, antrenamente, disciplina”
Dupa ceremonia de inmanare a premiilor, Elisabeta Gherghisan, presedinta Asociatiei Romane de Padbol si Licentiat Exclusiv Teritorial a prezentat o introducere despre Cupa Intercontinentala 2017, eveniment ce va avea loc in luna august statiunea Mamaia.
In 2017 showul se muta in Romania la Constanta!!!