Conducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata a sustinut luni, 28 noiembrie 2016, in incinta Complexului National Sportiv Lia Manoliu, o conferinta de presa.

hochei-2A fost un bun prilej pentru a se prezenta cateva dintre cele mai importante realizari ale hocheiului pe gheata din Romania:

Prima medalie olimpica de aur din istoria sporturilor de iarna romanesti adusa de tanarul hocheist Eduard Casaneanu (februarie 2016, Lillehammer, Norvegia).

Locul II ocupat de catre echipa nationala de juniori I U18 la CM din Brasov, Divizia II, Gr A (aprilie 2016).

Pentru prima oara participarea a 6 hocheisti (cu varste de 16 ani) + 2 antrenori la un campus de pregatire din SUA (iulie 2016).

Campusul de dezvoltare (a II-a editie) cu tehnicieni de top din SUA (august 2016).

Programul Pierre de Coubertain & Programul „Invata sa joci Hochei” organizat in 12 localitati si care au adus 208 copii legitimati, cu varste de 8 – 10 ani. Sustinerea financiara a competitiilor pentru copiii de 10 – 12 – 14 ani.hochei

Obtinerea dreptului de la IIHF de a organiza la Galati (aprilie 2017) Campionatul Mondial de Seniori, Divizia II, Gr A.

Programul National de construire patinoare: perspective; analiza momentului

Au fost semnalate si unele minusuri:

Blocarea la Guvern a dosarelor pentru obtinerea cetateniei romane a 7 sportivi straini. Blocarea infiintarii centrelor de pregatire a hocheistilor cu varste intre 14 – 18 ani.

Totodata, conducerea FRHG a informat ca, ultimul obstacol in demarea lucrarilor de construire a noului patinoar, a fost trecut: pe 24 noiembrie 2016 s-a obtinut autorizatia de constructie!

Sursa foto: https://www.facebook.com/romanianicehockey