Federatia Romana de Darts va invita la editia a doua a Romanian Darts Festival (RDF), eveniment care se va derula in perioada 27 – 29 ianuarie 2017 si va insuma premii in valoare de peste 15.000 de euro. Competitia va reuni peste 400 de jucatori profesionisti de darts si se va desfasura la Hotel Intercontinental, iar intrarea pentru public va fi libera.

RDF presupune doua competitii, respectiv Romanian International Darts Open (RIDO), aflat la a opta editie si Romanian Classic Darts Open (RCDO), care a ajuns la a patra editie,ambele desfasurandu-se sub egida BDO (British Darts Organisation) si WDF (World Darts Federation).

Miza internationala este una demna de luat in seama, intrucat punctele de la ambele competitii vor conta pentru calificarea la Campionatul Mondial de Darts. Sistemul de premiere vizeaza ocupantii primelor 32 de locuri de la RIDO si ai primelor 32 de la RCDO, in vreme ce la feminin se vor lua in calcul cele dintai opt pozitii.

Prima zi a evenimentului va fi dedicat  deschiderii oficiale, marcate printr-un turneu de warm-up, incepand de la orele 17:00, prin care jucatorii se vor acomoda cu locatia si antrena pentru concurs. A doua zi, sambata, locatia se va deschide la ora 08:30, iar incepand cu orele 10:00, va debuta RCDO, atat masculin, cat si feminin, urmand a se desfasura meciurile pana la semifinale, in vreme ce de la orele 17:30 se va juca turneul dublu.

In cea de-a treia si ultima zi, duminica, locatia se va deschide la ora 08:30,iar incepand cu orele 10:00, vor fi programate partidele din cadrul RIDO, masculin si feminin, urmand ca de la 17:00 sa se desfasoare semifinalele ambelor competitii, urmate de finale. De mentionat pentru amatorii de darts care nu vor putea fi prezenti la eveniment ca incepand cu faza semifinalelor, meciurile vor fi disponibile live streaming pe www.federatiedarts.ro. RDF se va incheia nu mai devreme de orele 21:00, iar finalul va fi marcat de festivitatea de decernare a premiilor pentru campionii celor doua competitii.

Romanian Darts Festival este un eveniment de la care avem mari asteptari si ne bucuram ca trezim interesul a peste 400 de jucatori profesionisti. Prin aceste competitii scriem file importante din istoria dartsului si ramanem reperul principal al acestui sport in Europa de Est“, a declarat Dragos Dumitrescu, presedinte al Federatiei Romane de Darts.

 

Despre Federatia Romana de Darts

Federatia Romana de Darts a fost infiintata in anul 2008 si a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive si recunoasterea ca federatie nationala. In tot acest timp, a introdus in circuitul mondial doua Open-uri internationale, a organizatCampionatul European de Darts din 2014 si urmeaza ca tara noastra sa gazduiasca, in 2019, Campionatului Mondial, dupa ce Federatia Romana de Darts a castigat licitiatia pentru organizarea acestei competitii. Detalii despre competitiile organizate de Federatia Romana de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial si pagina de Facebook.

Articol furnizat de Diana SECELEANU, Consultant PR Independent