Fundatia Special Olympics din Romania organizeaza, in perioada 22-28 ianuarie 2017, o tabara de pregatire pentru sporturi de iarna la care participa sapte sportivi cu dizabilitati intelectuale. Ei vor face antrenamente specifice de schi alpin si mers/alergare pe zapada, sporturi pentru care vor intra in competitie la Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics din Austria, in perioada 14-25 martie 2017.

Pe partiile de la Cavnic, in judetul Maramures, vor avea loc cate doua antrenamente zilnice, iar la final va fi organizata o competitie. Cei sapte sportivi cu dizabilitati intelectuale provin din judetele Ilfov, Prahova si Maramures, dar si din Bucuresti. Intre participanti se afla acum trei sportivi care au fost medaliati anterior la Jocuri Mondiale Special Olympics: Viorel Tataru si Florin Ilie – care au urcat pe podium la Jocurile Mondiale de Iarna din Corea de Sud, in 2013, si Denisa Iliescu, sportiva care a obtinut, in 2015, la Los Angeles, trei medalii de aur la gimnastica artistica, la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics.

Despre Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics Austria 2017

Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics Austria 2017 – cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume – vor avea loc in perioada 14 – 25 martie si vor reuni 3.000 de sportivi din 100 de tari. Romania participa pentru a patra oara la Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics. La aceasta editie, delegatia Romaniei este reprezentata de 16 sportivi din toata tara, care concureaza la patru discipline sportive – schi alpin, schi fond, patinaj si mers pe zapada. Informatii complete sunt disponibile pe site-ul Special Olympics Romania, la adresa http://specialolympics.ro/sporturi/competitii/jocurilemondialeaustria2017/.

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics este o miscare globala care valorifica potentialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajuta persoanele cu dizabilitati intelectuale sa fie acceptate si implicate ca membri activi ai comunitatilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectata si incluziva pentru noi toti. Folosind sportul drept catalizator, impreuna cu programele colaterale de sanatate si educatie, Special Olympics lupta impotriva pasivitatii, nedreptatii si intolerantei. In Romania din 2003, Special Olympics a ajutat, pana in prezent, peste 25.000 de copii, tineri si adulti cu dizabilitati intelectuale sa fie cetateni activi ai comunitatii.
Informatii despre Special Olympics Romania sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) si pagina oficiala de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Text: Corina Radu, Coordonator Comunicare Fundatia Special Olympics din Romania