Dupa reusitele celor trei etape de Cupa Mondiala de sanie pe piste naturale, desfasurate la Vatra Dornei, pe partia Bucovina, Federatia Internationala de specialitate a decis la Congresul de la Istanbul sa ofere tarii noastre organizarea campionatelor lumii in primul weekend din februarie 2017.

Au confirmat participarea 100 de sportivi si sportive din 15 tari, al caror numar ar putea creste pana la festivitatea de deschidere prevazuta pentru ziua de 2 februarie, de la ora 18,00. La care vor fi prezente doua nume importante din conducerea FIL, presedintele Josef Fendt si vicepresedinele Harald Steyrer.

Ca de obicei, la acest gen de competitie, vor fi patru probe, echipe, simplu masculin si feminin, dublu.
Anisoara Hotopila, Adrian Filimon, Bogdan Morosan, Ciprian Tazlauanu, campioni nationali, Denis Ciobaniuc si Nicoleta Burlui vor incerca sa se claseze pe pozitii onorante.
Vineri va fi intrecerea pe echipe, sambata, cele doua manse de dublu, plus primele manse la simplu, iar duminica mansele secunde la feminin si masculin. Deschizatori de manse vor fi Petrica Pilug, Ioana Ismana si Maria Ciubotaru.
Este asteptat si Marius Dunca, noul ministru al Tineretului si Sportului.