In 2017 Padbolul a crescut cat alte sporturi in 10 ani! Cel mai spectaculos sport din lume a avut in ultimele cateva luni o expansiune deosebita la nivel international, marindu-si familia cu noi membri, precum Ecuador, Bolivia, Chile, Puerto Rico, si cel mai recent membru, Germania. Acest lucru a dus si la o schimbare in calendarul competitional international.

La solicitarea acestor tari, care si-au exprimat insistent dorinta de a participa la Cupa
Intercontinentala Romania 2017, dar care, totodata, nu aveau suficient timp pentru a se pregati din punct de vedere financiar si sportiv pentru acest eveniment, Asociatia Romana de Padbol a fost rugata sa reprogrameze evenimentul stabilit sa aiba loc la inceputul lunii septembrie.

Astfel, s-a propus, si a fost votat de toti membri Federatiei Internationale, ca evenimentul sa fie reprogramat anul viitor, intre lunile aprilie si iunie. Aceasta reprogramare a datei confera Romaniei un mare avantaj, deoarece, anul viitor fiind, in calendarul FIPA, anul campionatului mondial, Asociatia Romana de Padbol urmeaza astfel sa schimbe formatul competitiei, si sa organizeze, in asentimentul tuturor tarilor participante, chiar Campionatul Mondial de Padbol Romania 2018.

„Ne bucura in mod deosebit sa organizam acest Campionat Mondial, nu am sperat la aceasta onoare la doar doi ani de la lansarea padbolului in Romania. Sunt alte tari mult mai avansate la acest moment, atat ca infrastructura, cat si din punct de vedere sportiv, care si-au dorit sa fie gazdele celei de-a patra editii a Mondialului „celui mai spectaculos sport din lume”, cum il numim noi. Iata ca dezvoltarea la nivel international ne propulseaza si pe noi catre un alt nivel, superior. Deasemenea, avem in proiect ca pana la eveniment, sa lansam padbolul in alte aproximativ 10 orase din tara, lucrul acesta dandu-ne posibilitatea unei ample selectii in randul jucatorilor, acei dintre ei care vor da dovada de seriozitate si de consecventa avand sansa de a reprezenta Romania la Mondial, chiar la noi
acasa” Elisabeta Gherghisan, Presedintele Asociatiei Romane de Padbol.

Asociatia Romana de Padbol doreste pentru aceasta toamna sa organizeze, tot in Constanta, un campionat european, ca o avampremiera a celul mai important eveniment din lumea padbolului: Mondial 2018 Romania!

Pentru detalii si noutati, urmariti www.padbol.ro si Facebook