In perioada 7 – 10 iulie 2016, Asociatia Sportiva „Defensiv” din Remetea, judetul Harghita, a organizat, impreuna cu Federatia Romana de Kali Eskrima Arnis, un stagiu de initiere in Kali Eskrima Arnis pentru practicantii artelor martíale.

 

image001Stagiul a fost coordonat de sensei Adrian DIVOIU – 3 dan Kobudo / 4 dan Karate Do, impreuna cu presedintele Federatiei Romane de Kali Eskrima Arnis, kancho Orlando CALINA – 9 dan Karate Do / 7 dan Jiu-Jitsu / 1 dan Kali Eskrima Arnis / 1 dan Judo.

De asemenea au mai participat, in calitate de invitati si Ovidiu VOINEA – 6 dan Karate Do si Florin CLOCOTILA – 2 dan Karate Do.

image004Asociatia Defensiv – Karate isi propune sa promoveze pe plan local, in principal, dar si pe plan national, practicarea sportului de masa, in special a artelor martiale. Aceasta are in prezent un numar de peste 100 de sportivi legitimati, de-a lungul timpului acestia evidentiindu-se in cadrul competitiilor interne si internationale. Tot in cadrul asociatiei, sempai Edit DIVOIU – 1 dan Karate Do a pus bazele pregatirii formei fizice prin practicarea Karaterobic – o forma de miscare ce imbina atat miscarile specifice artelor martiale (Karate) cat si miscarile specifice Aerobicului.

image005La stagiu au participat si membrii politiei locale, care au beneficiat de sesiuni de pregatire specifice fortelor de ordine.

Pe parcursul a 4 zile de antrenamente, participantii s-au familiarizat cu tehnicile  de Kali Eskrima Arnis, precum si cele de Okinawa Kobudo Kenshin Ryu fiind prezentate tehnici de lucru cu Bo (baston lung).

image006Stagiul de pregatire a oferit, pe langa posibilitatea de a invata noi tehnici si ocazia de a face schimb de experienta intre participanti, spiritul artelor martiale fiind prezent pe intreaga durata.

La sfarsitul stagiului, cei prezenti au primit diplome de participare, iar cei mai merituosi, au fost recompensati, in urma evaluarii, cu grade kyu si dan.

Organizatorii spera ca editiile viitoare sa fie cel putin la fel armonioase si sa se bucure de o prezenta la fel de numeroasa.