Monica Ungureanu (29 de ani) si Larisa Florian (21 de ani) au urcat pe a treia treapta a podiumului de la Dusseldorf (Germania).

Larisa Florian a participat la categoria  52 kg, invingand-o in optimi pe spaniola Estrella Lopez Sheriff, prin ippon; in sferturi a trecut de canadianca Ecaterina Guica, prin ippon, pierzand apoi semifinala cu japoneza Uta Abe, tot prin ippon. Pentru medalia de bronz, romanca Larisa s-a confruntat cu brazilianca Eleudis Valentim, unde a castigat prin ippon.

Monica Ungureanu a concurat la categoria 48 de kg, trecand in optimi de germanca Mira Ulrich (waza ari), in sferturi de ucraineanca Marina Cerniak (waza ari), fiind invinsa in semifinale de frantuzoaica Melanie Clement (waza ari). Pentru bronz, Ungureanu a castigat  in fata unei alte frantuzoaice: Melodie Vaugarny, prin ippon.

Un scurt interviu cu Monica:

Monica, te bucuri pentru aceasta medalie de bronz sau crezi ca puteai obtine mai mult?
„Ma bucur pentru orice medalie obtinuta, indiferent de greutatea si culoarea ei. Cu siguranta cred ca pot mai mult si tind la mai mult, ca orice sportiv.”

Ce parere ai despre intreaga ta evolutie la acest Grand Prix?
„Este un ciclu olimpic, nu sunt in cea mai buna forma si de aceea cred ca a fost o evolutie buna per ansamblu, cu plusuri si minusuri.”

Unde ti s-a parut ca te-ai descurcat cel mai bine? Unde consideri ca ti-ai atins obiectivul?
„In meciul cu sportiva din Franta, evident, cel pentru medalia de bronz, ultimul meci. Meci castigat inainte de limita, in minutul doi. Am avut atacurile cele mai bune, si, bineinteles, finalizarile care mi-au adus medalia in acel moment.”

Pentru Monica Ungureanu urmeaza Grand Slem-ul de la Baku, turneu pe care romanca l-a mai castigat si in 2015, dupa ce s-a impus in fata unguroaicei Eva Csernoviczki in 24 de secunde, prin waza ari.
Monica, care a participat si la Rio, este ambitiosa inaintea turneului de la Baku, sperand la cea mai stralucitoare medalie.

Foto: IJF Media – Gabriela Sabau/ www.frjudo.ro;