Pe 26 martie, la Timisoara, va avea loc prima editie a SportGuru Timisoara 21k, un eveniment sportiv care ii are ca ambasadori pe Horia Colibasanu, cel mai bun alpinist roman al momentului, pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist roman, pe Alexandru Corneschi, campion national la 5.000 de metri, si pe Madalina Florea, locul 7 la Campionatul European de Atletism (semimaraton).

Bine-cunoscutul slogan “Azi in Timisoara, maine in toata tara!” se va transforma pe 26 martie 2017, prin sport, prin alergare, “Azi, toata tara e la Timisoara!”. In centrul orasului de pe Bega va fi organizat SportGuru Timisoara 21k, un eveniment care cuprinde cinci competitii, semimaraton, semimaraton-stafeta, cros 10 km, cursa populara si cursa copiilor.

Traseul semimaratonului organizat de cunoscutul ”retailer” de echipament sportiv SportGuru.ro in parteneriat cu Primaria Timisoara a fost ”desenat” pentru ca frumusetile orasului de pe Bega sa poata fi apreciate de toti participantii, va avea startul si finisul in Piata Unirii si va fi fluent si rapid, in asa fel incat alergatorii sa-si poata dobori recordurile de timp pe aceasta distanta.

Cu premii in bani si produse, cu o categorie speciala destinata alergatorilor profesionisti (”Elite”), cu un ”kit” in care se vor gasi, pe langa numarul de concurs si ”chip-ul” pentru cronometrare electronica, si un tricou de alergare tehnic Mizuno, un Roll-On Deo de la Rexona si un gel si un baton de la High5, SportGuru Timisoara 21k va asteapta sa va inscrieti pana pe 19 martie pe site-ul evenimentului, pentru a lua parte la cea mai ”rapida” cursa din Banat.

Alpinistul Colibasanu, unul din ambasadorii cursei

Horia Colibasanu, cel mai bun alpinist roman al momentului, este unul din ambasadorii evenimentului de la Timisoara. Horia are la activ sapte varfuri de peste 8.000 de metri inaltime, toate escaladate fara sherpasi de altitudine si fara oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul romanesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) si Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigas” fiind atins in 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat si pe Shishapangma (8.027 m) si Makalu (8.485 m).

Marius Ionescu este cel mai bun maratonist din Romania, anul trecut terminand maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanta de recordul Romaniei pe aceasta distanta. De doua ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul SportGuru – BCR Racing Team este singurul roman care a alergat trei maratoane in sub 2 ore si 14 minute: 2:13:33, in 2013, la Hamburg; 2:13:19, in 2015, la Dusseldorf; si 2.13.00, tot la Dusseldorf, in 2016! In ce priveste performantele din mileniul III, Marius Ionescu are cei mai buni ”timpi” din Romania inregistrati pe distantele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, semimaraton si maraton.

Alexandru Corneschi este in ”urmarirea” unui loc in lotul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, anul trecut sportivul din Botosani terminand pe podium toate cursele de la Campionatele Nationale la care a luat startul. A fost campion national la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri si medaliat cu bronz la Campionatul National de Semimaraton. Rezultate bune a avut si pe plan international, locul I la Semimaratonul de la Viena si locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Madalina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanta de semimaraton, deci va fi una din favoritele competitiei de la Timisoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighisoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasandu-se pe locul 7. Acceasi distanta a parcurs-o si la Birmingham, concurs pe care l-a si castigat. Ambasadoarea noastra, campioana nationala la 10.000 de metri, a fost si in echipa Romaniei de cros, ”tricolorele” primind in Italia medalia de bronz.

Sursa Foto: Andra Panduru