Echipa de junioare a Romaniei a castigat medalia de aur, iar echipa de juniori a Romaniei pe cea de argint la Campionatul Mondial de Alergare Montana, o performanta extraordinara pentru atletismul romanesc.

 

Din partea delegatiei Romaniei de la Campionatele Mondiale de Alergare Montana de la Premana, din Italia, au sosit vesti exceptionale.

Federatia Romana de Atletism ne informeaza ca echipa de junioare a Romaniei, alcatuita din Hecico Alesia, Doroftei Gabriela, Bordeianu Irina si Zudor Iulia a castigat aurul mondial in fata puternicelor echipe ale Statelor Unite (argint) si Italiei (bronz) si in fata echipei Marii Britanii (locul 4).

Echipa de juniori a Romaniei, alcatuita din Rusu Dorin, Bularda Gabriel, Garcea Adrian si Herman Peter, o obtinut argintul in cursa pe echipe, primul loc fiind ocupat de Uganda, iar cel de-al treilea de echipa Italiei.
In intrecerile individuale, Hecico Alesia si Doroftei Gabriela, Bordeianu Irina si Zudor Iulia au obtinut locurile 4, 5, 15 si 18, iar Rusu Dorin, Bularda Gabriel, Garcea Adrian si Herman Peter s-au clasat pe locurile 4, 8, 10 si 17.

Aceste performante, alaturi de cele anterioare de la Campionatele Europene de Alergare Montana, fac din echipele Romaniei cele mai bune echipe de europene de juniori ale momentului la alergare montana.
Eforturile sportivilor nostri au fost coordonate de antrenorii: Prasneac Cristian, Hecico Ana,Timpau Erzilia Elena, Olteanu Iulia, Bura Ion, Herman Vasile si de dommnul Casandra Silviu, antrenor federal – selectioner.
Federatia Romana de Atletism felicita din inima sportivii si antrenorii pentru aceste rezultate deosebite. Este un moment de incununare a eforturilor lotului national de alergare montana, iar tineretea sportivilor, performantele lor extraordinare si un program inteligent de pregatire sunt baza pentru rezultate de exceptie si la competitiile din anii urmatori.

Alergarea montana devine o ramura din ce in ce mai puternica a atletismului, iar Federatia Romana de Atletism isi declara intregul sprijin pentru dezvoltarea competitiilor interne de acest tip si pentru atragerea tinerilor catre alergarea montana.

La cea de-a 33-a editie a WMRA World Mountain Running Championship 2017 au participat 35 de natiuni, cu cei mai puternici 320 alergatori montani de pe toate continentele. Campionatul s-a desfasurat la Premana, in Italia, in data de 30 iulie.
Va reamintim ca la recent incheiata editie a Campionatului European de Alergare Montana in 8 iulie, la Kamnik (Slovacia), Romania a cucerit trei medalii: de aur, de argint si de bronz. Aurul a fost castigat de juniorul Gabriel Bularda, argintul de echipa de junioare a Romaniei formata din Doroftei Gabriela Andrea, Hecico Alexia, Bordeanu Irina Alice si Zudor Iulia Melinda, iar bronzul a fost cucerit de junioara Doroftei Gabriela Andrea. Echipa de juniori a baietilor, formata din Bularda Gabriel,Hermann Peter Daniel, Tocila Catalin Florin si Turciu Marius Sorin s-a clasat pe locul 4, in urma echipelor Italiei, Turciei si Frantei.

Material furnizat de Cătălina Zorojanu, Consultant comunicare FRA