Echipa Romaniei, formata din Denisa Dragomir, Cristiana Ghita, Iulia Gainariu si Ingrid Mutter, a obtinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distante lungi, desfasurat ieri la Premana, Italia.

Alergarile montane aduc din nou Romania pe podiumul mondial! La Premana, in Italia, la cea de-a 14-a editie a Campionatului Mondial de Alergare Montanape distante lungi, echipa feminina a Romaniei a ocupat locul 3, obtinand medalia de bronz, in urma echipelor Italiei si Statelor Unite. Puternicele atlete din Italia, Antonella Confortola si Stephanie Christel Jimenez au terminat pe pozitiile 10 si 11 si au contribuit la un scor de 22 de puncte, scor care a adus Italiei medalia de aur. A fost urmata de Statele Unite cu un scor de 28 de puncte si de Romania cu 39 de puncte.
Echipa feminina a Romaniei a fost formata din Cristiana Ghita, Denisa Dragomir, Iulia Gainariu si Ingrid Mutter.

In clasamentul individual feminin Denisa Dragomir a obtinut medalia de bronz pentru Romania, urmata fiind de Ingrid Mutter pe locul 8 si Iulia Gainariu pe locul 28.

Echipa masculina, formata din Bogdan Damian Gyorgy Szabolcz, Viorel Palici si Andrei Preda a obtinut un onorat loc 4, in spatele puternicelor echipe ale Italiei, Statelor Unite si Cehiei. Romania s-a aflat la numai 3 puncte de medalia de bronz!

In clasamentul individual masculin, sportivii nostri Bogdan Damian Gyorgy Szabolcz, Viorel Palici si Andrei Preda s-au clasat pe locurile 14, 17, 24 si 36.

Eforturile sportivilor nostri au fost coordonate de antrenorii Dana Vieru (Cristiana Ghita), Luminita Zaituc (Iulia Gainariu), Claudiu Mereuta (Cristiana Ghita, Iulia Gainariu), Valentin Coroja (Denisa Dragomir), Sergiu Dascal (Ingrid Mutter, Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcz, Andrei Preda), Adrian Valean (Andrei Preda), Luci Clinciu (Viorel Palici).

Federatia Romana de Atletism felicita sportivii si antrenorii pentru aceste rezultate deosebite si spera ca alergarea montana sa devina o ramura a atletismului din ce in ce mai indragita in Romania si ca succesele recente sa ii atraga pe cat mai multi tineri atleti spre acest tip de alergari.

Comunicat F. R. Atletism