Crosul pentru viata este un eveniment caritabil ajuns la editia a IV-a, ce se desfasoara in luna martie, in cadrul Lunii pentru Viata.

Studenti pentru viata , in colaborare cu Pegas Triatlon Club, va invita sambata, 17.03.2018, incepand cu ora 09.00, in Parcul Alexandru Ioan Cuza sa participati la una din cele doua curse de 10 km, respectiv 3 km si sa va inscrietii copiii la cursele dedicate special lor.

Alaturi de partenerii nostri, v-am pregatit un eveniment special in care bucuria de a alerga si de a cattiga premii se impleteste cu sustinerea unei cauze nobile: sprijinirea femeilor aflate in situatii de criza si a familiilor cu copii mici ce trec prin momente dificile si pentru care ajutorul prompt este vital.

Hai cu noi, sambata, 17.03.2018 la Crosul pentru viata!

Inscrieri: http://www.crosulpentruviata.ro/

Cauza

Prin intermediul campaniei „Sprijin pentru femeile si familiile aflate in situatie de criza” incercam sa atragem atentia, dar si sprijinul, catre necesitatea sustinerii femeilor si a familiilor, atunci cand se afla in cele mai sensibile perioade ale vietii. O mana intinsa unei femei abandonate sau abuzate in unul din cele mai vulnerabile momente al vietii – atunci cand afla ca este insarcinata – constituie de cele mai multe ori factorul determinant intre ceea ce isi doreste si ceea ce este constransa sa aleaga.

In aceeasi masura, sprijinul acordat unei familii aflate intr-o situatie dificila, pentru depasirea acesteia si dobandirea autonomiei, este crucial in consolidarea si dezvoltarea ei ca intreg, dar si a fiecarui membru in parte.

De-a lungul celor 4 ani de activitate, Asociatia Studenti pentru viata a sprijinit peste 45 de femei si familii aflate in astfel de situatii de criza acordand, ori de cate ori a fost nevoie, ajutor de urgenta constand in alimente, plata diverselor servicii medicale si medicamentelor, consiliere, imbracaminte, lemne de foc, sprijin financiar pentru plata chiriei s.a.m.d.. Aceasta activitate este desfasurata in continuare, asociatia sustinand in mod consecvent mame singure precum si familii si preluand cu promptitudine oricare noua solicitar