Nationala de baschet 3×3 a Romaniei, campioana europeana in 2014, alaturi de alte noua echipe din FIBA 3×3 World Tour, vor tine capul de afis la cel mai tare turneu al verii, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

baschet 1
Sursa Foto: http://www.totalbaschet.ro/

Cea de-a cincea editie a turneului aflat in calendarul FIBA inca de la debutul sistemului competitional global de turnee de baschet 3×3, in 2012, va reuni la Bucuresti 16 echipe din 11 tari de pe trei continente. Competitia va avea loc in zilele de 13 si 14 august in Piata Universitatii.

Marele rivale Novi Sad Al Wahda (UAE) si Ljubljana (Slovenia), care sunt deja calificate pentru finala mondiala din acest an, alaturi de Winnipeg (Canada), NY Harlem (SUA), Sao Paolo (Brazilia), Zemun (Serbia), Eco Romari (Bosnia) sau St. Petersburg (Rusia) sunt echipele care au mai evoluat in FIBA 3×3 World Tour.

752223-bucharest-challenger-1
Sursa Foto: http://www.totalbaschet.ro/

Trei dintre componentii echipei nationale de 3×3 a Romaniei care a cucerit titlul continental in 2014, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Ștefan, se reunesc pentru acest turneu, o excelenta oportunitate de pregatire pentru Campionatele Europene care vor avea loc in luna septembrie la Bucuresti. Cei trei, alaturi de Sergiu Souca si Andrei Constantin de la Choco Loco, sunt romanii care au trait in sezoanele precedente atmosfera marilor turnee din circuitul mondial.

De asemenea echipe de top din Austria, Georgia sau Kosovo completeaza lista participantelor care se dueleaza pentru premii in bani in valoare totala de 5000 de dolari. Primele doua echipe clasate vor obtine de asemenea calificarea la FIBA 3×3 World Tour Debrecen, turneul Masters intrat din acest an in circuitul mondial.

In competitie va intra si viitorul baschetului 3×3 din Romania, reprezentat de componentii echipei nationale de juniori U18, care au obtinut calificarea in aceasta vara la Campionatele Europene de baschet 3×3, urmand sa participe in premiera la un turneu de elita rezervat seniorilor.

baschet3X3
Sursa Foto: http://www.tmsport.ro/

Fanii vor avea parte de numeroase momente de entertainment precum si de concursuri dedicate de-a lungul celor doua zile de competitie iar trupa de majorete Dracula’s Girls va anima pauzele dintre meciuri. Programul fiecarei zile va incepe, atat sambata cat si duminica la ora 17.00.

Anul 2016 reprezinta este unul foarte important pentru pasionatii de baschet 3×3, intrucat in urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3×3 in programul Jocurilor Olimpice la editia Tokyo 2020. Baschetbalistii romani ar putea avea astfel sansa in viitor de a calca pe urmele legendelor sportului romanesc si de a lupta pentru a accede in cea mai importanta competitie sportiva a planetei.