Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din Europa isi dau intalnire la Bucuresti, intre 2 si 4 septembrie, la cea de-a doua editie a Campionatelor Europene de Baschet 3×3. Evenimentul va avea loc in AFI Palace Cotroceni. 

CE3x3Bucuresti6

In total 24 de echipe nationale, 12 la masculin si 12 la feminin, din 16 tari, se vor duela in arena special amenajata pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, de-a lungul a trei zile pline de baschet dar si de demonstratii de slam-dunk, freestyle, street-dance si concursuri pentru public. Accesul este liber.

CE3x3Bucuresti7
Nationala Romaniei va incerca sa isi apere titlul cucerit in competitia masculina in 2014, dar va avea o adversara dificila inca din faza grupelor. Tricolorii se vor reintalni cu Rusia, echipa pe care au invins-o chiar pe teren propriu la precedenta editie a Mondialelor, Moscova 2014. Intre timp Rusia cucerit titlul la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 si este una dintre favorite la Bucuresti.
Cea de-a treia echipa din grupa este nationala Slovaciei. Primele doua echipe se califica in faza sferturilor de finala.
La feminin, Romania se va duela cu vechea rivala Ungaria. Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara chiar in vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus in finala cu 17-10. Romania a invins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.
Din grupa mai face parte si Belgia, medaliata cu bronz la prima editie a Europenelor, care a avut loc tot la Bucuresti, in Piata Universitatii, in 2014.
CE3x3Bucuresti5Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3×3 face parte si un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleti din Europa. Fanii vor putea de asemenea sa vada momente de freestyle cu mingea de baschet, vor putea la randul lor deveni staruri in concursurile care le sunt dedicate, iar majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene alaturi de trupe de street-dance, vor intretine atmosfera in pauze.

Campionatele Europene de Baschet 3×3 se desfasoara sub egida Federatiei Internationale de Baschet si sunt organizate de catre Sport Arena, ACS Sport Promotion si Federatia Romana de Baschet cu sprijinul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si a Universitatii Politehnice Bucuresti. Partenerii evenimentului sunt: Telekom Romania, , AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade si Wilson, sponsor global al FIBA 3×3. Powered by Kiss FM si Vice.