Nationala de baschet 3×3 feminin a Romaniei a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene care au fost organizate la Bucuresti, intre 2 si 4 septembrie, la AFI Palace Cotroceni. sport arena romania europene 3x3 9

Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Șipos si Andra Haas au cedat in ultimul act al competitiei in fata Ungariei, scor final 14-21. Romania a avansat in ultimul act dupa doua succese superbe cu Cehia in sferturile de finala, 18-16, dupa prelungiri si cu Elvetia in semifinale, 16-14.
Argintul european a venit dupa o vara in care fetele au participat, cu diverse formule de echipa, la toate turneele din circuitul national organizat de Sport Arena Streetball, precum si la turneul de calificare din Andorra.
Este a doua medalie consecutiva castigata de Romania in competitiile continentale de baschet 3×3 dupa aurul cucerit de baieti in 2014. De aceasta data echipa masculina a Romaniei s-a oprit in sferturile de finala, cedand in fata Serbiei, 11-22 si a ocupat locul sapte in clasamentul final.


Slovenia a reusit marea surpriza in competitia masculina, castigand medaliile de aur in fata Serbiei, o echipa alcatuita din primii patru jucatori in clasamentul mondial FIBA 3×3, condusa de liderul mondial Dusan Bulut.
Gabriela Marginean, liderul nationalei feminine a fost aleasa in cea mai buna echipa a turneului, iar Angel Santana a cucerit medalia de argint la concursul aruncarilor de la distanta, avand acelasi numar de puncte, 11, ca medaliatul cu aur, olandezul Joey Schelvis, acesta completand traseul intr-un timp mai bun.

Spectacolul a fost intregit de un concurs de slam-dunk, castigat de ucrainianul Vadym Piddubchenko si de membrii trupei de freestyle Heroes of the Courts, tot din Ucraina, precum si de reprezentatiile trupei de majorete Dracula’s Girls.

De asemenea, avem si un videorezumat cu evolutia fetelor: https://www.facebook.com/sportarenastreetball/videos/1583563361669718/