La sediul Federatiei Romane de Baschet a avut loc prima conferinta de presa a sectiei de baschet a Clubului Sportiv Universitar Știinta Bucuresti.
Organizata in stilul marilor echipe occidentale, intalnirea cu jurnalistii a atras atentia de la inceput prin abordarea total diferita pe care CSU Știinta Bucuresti a adus-o in fenomen. Luminile, sonorizarea, elementele de signalistica, prezentarea sponsorilor si intreaga amenajare au insufletit cladirea din Bulevardul Basarabia .

Cuvantul de deschidere a apartinut directorului clubului Știinta Bucuresti care a punctat pe scurt bogata istorie a echipei care i-a avut legitimati, de-a lungul timpului, sportivi celebri precum Ion Tiriac, Alin Savu (baschet) si Cristian Gatu (handbal). Mai departe managerul clubului a discutat despre problemele cu care se confrunta sportul universitar in acest moment, dar a punctat si filosofia pe care o implementeaza la Știinta Bucuresti.

„Accentul se pune pe latura duala, educatie & sport. Nu ne intereseaza sa avem rezultate imediate, ci ne dorim sa fim un club formator care trimite mai departe jucatorii catre loturile nationale ale Romaniei. Dorinta noastra este sa avem cat mai multi
jucatori la prima reprezentativa in viitorul apropiat”, a concluzionat Victor Mihailescu.

Vasile Gilca, unul dintre creatorii acestui proiect, a discutat despre obiectivele pe care si le propune in urmatorii cinci ani si despre stafful profesionist pe care il are la dispozitie.

„Alaturi de noi in acest proiect au venit cei mai valorosi tineri jucatori din Romania, mare parte dintre sportivii nostri fiind selectionati in loturile nationale de juniori. Am reusit sa conturam un staff extrem de puternic, asa cum au marile echipe de-afara. Avem specialisti petru fiecare departament in parte si incercam sa asiguram cele mai bune conditii pentru jucatorii nostri, astfel incat sa fie preocupati de antrenamente si de scoala. Avem alaturi de noi antrenori cu mare experienta, psihologi, nutritionisti, medici, kinetoterapeuti, preparatori fizici, antrenori, specialisti pe partea de marketing si comunicare. Pariul nostru pe care il lansam astazi, aici, in fata dumneavoastra, este ca in campania pentru EuroBasket 2021 sa avem cat mai multi jucatori in echipa nationala care au trecut pe la Știinta Bucuresti.”

La finalul primului panel de discutii, s-a propus celor prezenti un moment de tip „gamefication” intitulat de organizatori „Capsula Timpului”. Jurnalistii au fost invitati sa completeze un fel de buletin de vot si sa estimeze numarul exact al jucatorilor ce vor intra in proiectul CSU Știinta Bucuresti si vor fi, ulterior, convocati pentru etapele preliminare de calificare la Eurobasket 2021.

Estimarile, completate exclusiv de catre reprezentantii presei sportive, au fost sigilate intr-o sticla care va ramane la sediul FR Baschet si care va fi deschisa pe data de 23 august 2020, la debutul campaniei de calificare la turneul european. Cel ce va indica exact numarul jucatorilor, formati in urmatoarea perioada de CSU Știinta Bucuresti, va primi un premiu fabulos: doua invitatii OWL Inclusive la meciurile semifinalelor si finalelor competitiei Eurobasket 2021. Transportul cu avionul, transferul la hotel si cazarea sunt incluse!

Un alt moment interesant al conferintei a fost cel in care tanarul baschetbalist Dimitris Rasty-Petzalis a adresat cateva intrebari din postura de blogger. Horia Paun, presedintele FRB, a receptionat mesajul si l-a incurajat pe fostul international roman de tineret sa se reapuce de baschet.


Partea a doua a conferintei de presa a adus in fata jurnalistilor stafful echipelor de baschet (U18, U20 si Liga 1) ale clubului Știinta Bucuresti, cei ce, cu mandrie, isi spun „Bufnitele din Regie”. Key speakers in aceasta parte secunda a conferintei au fost: Goran Vrkic (antrenor principal Liga 1), Ionut Bascoveanu (antrenor principal U20), Dan Cimpean (consultant pe partea de marketing, comunicare si vanzari a sectiei de baschet) si Vasile Gilca (presedintele sectiei de baschet). Cu totii au vorbit despre proiectul propus de Știinta Bucuresti si despre avantajele pe care le aduce un astfel de concept.

Dan Cimpean : „Pregatim o serie de actiuni inovative pe partea de marketing si comunicare. Un prim pas a fost aceasta conferinta de presa. Ne dorim sa asiguram o mai buna expunere ”Bufnitelor din Regie” prin mijloacele clasice de comunicare, dar, mai ales, prin actiunile pe care le vom intreprinde alaturi de sponsori. „Știinta de a arunca la cos… selectiv” si „If you wanna be high, JUMP” sunt doua programe pe care ne dorim sa le dezvoltam la nivel national!”

Credite foto: Răzvan Păsărică / Știința București.