Federatia Romana de Baschet prezinta in cadrul unui infografic jucatorii – vedeta ai baschetului european care sunt asteptati sa joace in Romania la Cluj-Napoca in cadrul FIBA Eurobasket 2017, cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in tara noastra.

 

Spania, campioana europeana en-titre si cea mai temuta adversara,va aduce in Romania vedete precum faimosul Pau Gasol – desemnat Most Valuable Player in diferite editii ale Cupei Mondiale FIBA sau Eurobasket, Ricky Rubio, Mark Gasol, Rudy Fernandez sau Sergio Rodriguez. Recent, Sergio Llull si-a exprimat deja dorinta de castiga cu Spania la FIBA EuroBasket 2017 a patra lui medalie de aur continentala.
Croatia – dubla medaliata cu bronz la Campionatul European – va aduce giganti ai baschetului ca Bojan Bogdanovic, desemnat cel mai bun marcator la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, iar Muntenegru va face spectacol cu jucatori vedeta precum Nikola Vučević sau Nikola Pavlicevic. Cehia va aduce jucatori de elita precum Tomas Satoransky si Jan Vesely, in timp ce Ungaria va veni la intalnirea Gigantilor cu baschetbalisti ca Adam Hanga, desemnat Most Valuable Player aletapei in Spania.

Incepand cu 6 martie, Federatia Romana de Baschet va prezenta in fiecare zi pe pagina de facebook serialul profilurilor Gigantilor Europei care vor juca in Romania.
Pentru prima data in ultimii 30 de ani, Nationala Romaniei va lupta alaturi de vedetele baschetului european la FIBA Eurobasket 2017, intr-un moment istoric pentru sportul romanesc.
Romanii au ocazia sa vada direct din tribune cele mai spectaculoase meciuri de baschet si pot fi alaturi de echipa Nationala, cumparand bilete pe www.eurobasket2017tickets.ro sau in retelele Eventim, MyTicket si BLT.

Meciurile in care romanii vor putea vedea Gigantii Europei la baschet vor avea loc in perioada 1 septembrie – 7 septembrie, la Cluj-Napoca, la Sala Polivalenta.

Despre Federatia Romana de Baschet

Federatia Romana de Baschet (FRB) a fost fondata in 1931 si este membru fondator al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) incepand din 1932. FRB organizeaza, conduce si dezvolta activitatea baschetbalistica din Romania, promovand national si international acest sport. Este formata din structuri sportive cu sectii de baschet si asociatii in judetele tarii si in Bucuresti. www.FRBaschet.ro

Despre FIBA
FIBA (fiba.com) – organizatie mondiala a baschetului – este o asociatie independenta formata din 215 Federatii de Baschet din intreaga lume, avand recunoastere din partea Comitetului International Olimpic (IOC) ca unica autoritate competenta in baschet. Mai multe informatii: www.fiba.com

Sursa Foto: http://www.fiba.com/ro/eurobasket/2017/photos