Streetplay Școala Veche, echipa care in aceasta vara a reprezentant Romania in competitiile internationale de baschet 3×3, a castigat Superbet Constanta Streetplay, a saptea etapa din circuitul national Sport Arena Streetball Tour (www.facebook.com/sportarenastreetball, www.3la3.ro).

 

Turneul care s-a incheiat duminica seara pe esplanada Perla din Mamaia, a fost dominat de echipa bucuresteana alcatuita din Mihai Vacarescu, Bogdan Sandu, Marius Ciotlaus si Cezar Baragau, care a castigat toate cele sase meciuri inainte de expirarea timpului regulamentar si a avut o medie de 21,3 puncte pe meci.

Cei patru i-au invins in finala pe marii lor rivali de la Rahova’s Finest, scor final 21-7, bifand cel de-al doilea succes din tur, in timp ce Rahova are trei turnee cucerite.
Cele doua terenuri de baschet instalate in apropierea plajei din Mamaia au fost principalul punct de atractie pentru doua zile, mii de spectatori oprindu-se pentru a urmari partidele, dar si pentru a participa la concursurile care le-au fost dedicat si la care au putut castiga premii in bani sau obiecte oferite de partenerii competitiei.

La Open Feminin, echipa Agro Squad, cu Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi, Alexandra Chitanu si Alexandra Anghel de la CS Agronomia Bucuresi in componenta, au castigat turneul dupa o finala echilibrata, scor 16-13 cu Foxi Squad.
Demonstratiile de slam-dunk, momentele de dans si executiile spectaculoase ale majoretelor au completat un week-end plin de distractie. Baschetul 3×3 devine din ce in ce mai popular, mai ales dupa ce a fost inclus pe lista disciplinelor olimpice, incepand cu editia Tokyo 2020, iar la turneul constantean s-au inscris aproape 300 de jucatori.
Superbet Constanta Streetplay a fost un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat in parteneriat cu Asociatia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor,

Primaria Municipiului Constanta si Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Constanta. Turneul a fost sustinut pe plan local de Samsung, Ciuc Radler, Stirom, Clubul Sportiv Athletic Constanta, Asociatia Judeteana de Baschet Constanta, Al Promt, Fit Express, Hesperis Group, Ferma Stoian si Radio Constanta.

Circuitul national Sport Arena Streetball este sustinut de Superbet, Nike, Fitbit, Gatorade, Pegas, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.